Match

Gitarren och hockeyklubben var två viktiga saker som jag fick som barn som skulle komma påverka hela mitt liv.
Som barn tittade jag alltid på hockey med min far.
Canada cup -76 sågs i svartvitt och den natten tillsammans med min far när Börje fick den där stående ovationen i Maple Leafs Garden, förstod jag att det där som jag såg på teven, det som utspelade sig just då, var något så speciellt och snudd på overklig, att jag antagligen aldrig skulle få uppleva något större.
Från den dagen var jag en Maple Leafs.

Med åren fortsatte mitt NHL-intresse att växa. Jag slukade allt jag kom åt. Oftast 3 dagar gamla matchresultat ur tidningen Bohuslänningens resultatbörs. NHL var inget i Sverige. Det pratades om det lite grann, men ingen tycktes egentligen veta något.

Själv hade jag aldrig sett en NHL-match när jag under tidigt åttiotal for fram på skridskor, med klubba och puck, på den isbelagda sjön hemmavid. Jag var alltid Rick Vaive. Inte för att jag visste hur han såg ut, eller att jag hade sett honom spela, men jag förstod att han var duktig, eftersom att han som oftast fanns i målprotokollet för Toronto Maple Leafs i de gamla matchresultat som jag kom över.

På nittiotalet började femman visa ett par matcher i veckan. Det var stort. Jag spelade in dem alla, så att jag kunde se dem om och om igen. Jag köpte NHL-tidningar från Nordamerika och jag prenumererade på ett par. Jag blev Proffs på NHL...

Idag kan jag se Torontos alla matcher direkt och det gör jag som regel. NHL finns i allas vardagsrum. Till och med sportskribenterna på Aftonbladet har blivit proffs på NHL.
Jag har massa människor att prata NHL med och alla kan sina spelare, sin egna hockeyhistoria.

Canada Cup blev med åren World Cup och idag går Tre kronor in i turneringen som kallas världens bästa.
Sverige är som vanligt uppskrivna. Tre kronor skall vinna!
Maple Leafs Garden har blivit Air Canada center, men världens bästa turnering spelas fortfarande i Toronto.

Det får gå som det vill för Tre kronor. Visst kommer jag heja på Sverige, men den här turneringen har bara riktigt bra lag. Chansen att vinna för Tre kronor är ungefär lika stor som fyra, fem andra lag..

Jag ser framemot bra matcher. Jag kommer se dem alla. Bara de bästa spelarna på planen. En högtidstund för mig. Bara ren njutning.