Midnattsmässa i Färgelanda

Varje bra julafton skall avslutas med midnattsmässa i Färgelanda kyrka.
En gammal god tradition som jag brukar genomföra tillsammans med min gode vän Lars.

Tidigare under dagen hade jag ett intressant samtal med min bror om hur man förbereder sig inför predikningar och framförallt var jag intresserad av vad för teknik han använde sig av och hur lång tid det tog att skriva en predikan. Just det där samtalet fick en starkare innebörd och förståelse senare under mässan då brorsan berättade historien om det ensamma och lite kanstötta julklappspaketet. En bra historia som förstärktes av hur berättelsen framfördes med inlevelse, pauser och en extremt stark närvaro.

Min son hjälpte till med att dela ut nattvarden och kanske är han den första som gjort det i en Snoop dogg - tisha.

Som traditionen bjuder avslutade Leif Larsson mässan med att sjunga O helga natt och som vanligt lämnade han ingen oberörd med sin fantastiska röst. När felicikören tog vid i kören och brorsan spelade magiskt på sin flöjt kvalade det här ögonblicket in till en topp fem - placering över årets höjdpunkter.