Mina absoluta bästa bloggtips

Under mina tio år som bloggare har jag provat det mesta för att skapa de absolut bästa möjligheterna till att nå ut.

Att ha en blogg, skriva inlägg och sedan vänta på att någon läser det du författat är bra ...om du vill att ingen skall läsa det du skrivit.

Det är när du gjort just detta som det verkliga jobbet börjar.
Vilka kanaler är de bästa för att just min blogg skall nå ut och atrahera läsare?
Hur ser mina läsares vanor ut? När skall jag publicera mina inlägg?
Ju mer du vet om dina läsare och deras rutiner - ju mer framgångsrik kommer du bli som bloggare.

Att bli en framgångsrik bloggare sker inte som oftast över en natt. Det krävs att man jobbar hårt med sin blogg under en längre period för att man skall nå ut och sedan måste man underhålla den.

Jag har mängder av bra knep som verkligen fungerar för att du skall få många läsare av din blogg.
Nedan har jag listat mina bästa tips.

1. Uppdatera din blogg konternuerligt. På så vis påminns folk ständigt om dig och din närvaro på nätet.

2. Dela dina blogginlägg på Twitter, Facebook, Pinterest och andra sociala nätverk som du tro kan passa din blogg.

3. Ha koll på statistiken. Vilka dagar får du mest trafik på din blogg och vilka blogginlägg skapar mest trafik till din blogg?

4. Ha en vem är jag/About Me sida på din blogg. Människor vill veta mer om dig för att få en anledning till att stanna kvar.

5. Ha bra rubriker. Din rubriksättning skall locka in besökare till din blogg.

6. Inkludera "bra" sökord i dina rubriker och dina blogginlägg för att på så sätt öka din SEO. De sökord som folk använder när de söker på Google för att hitta din blogg bör också vara i bloggens innehåll.

7. Blogga dagligen. Om du bloggar dagligen kommer människor förvänta sig ett nytt blogginlägg nästa dag. Vissa människor kommer att gå in på din blogg nästa dag bara för att de vet att det kommer finnas ett nytt inlägg där.

8. Ge din blogg en tydlig identitet. Detta kommer att ge dina läsare något att prata om när de berättar för andra människor om din blogg.

9. Kommentera andras bloggar. Detta kommer att ge dig mer bakåtlänkar och synliggöra dig mer på nätet.

10. Välj ett namn eller webbadress som folk kommer ihåg. Att komma ihåg ett namn är mycket enklare än att minnas en mening. Att skriva in namn är också mycket enklare än att skriva meningen.

11. Öka din närvaro på sociala nätverk. Twitter, Pinterest, Google Plus, och YouTube, mm.
Det är här sedan som det verkliga arbetet börjar för att nå ut till din publik.

12. Lägga in adresser till dina andra blogginlägg. Detta kommer att öka din trafik och SEO.

13. Inkludera sociala-medier knappar till dina blogginlägg så att folk lätt kan dela dem.

14. Jobba med en egen idébank.
Ta 5 minuter varje dag, eller avsätt en halvtimma en gång i veckan för att skriva ner idéer för framtida blogginlägg. Fördelen med att ha en hel del idéer för att välja från är att du aldrig kommer drabbas av blogg torka.

15. Schemalägg blogginlägg flera dagar framåt. Det kommer innebära att du då kommer få tid över att skriva riktigt långa blogginlägg som detta du nu läser.

16. Ha alltid en länk till din blogg i din e-signatur. Missa inte chansen att marknadsföra dig själv på ett kraftfullt sätt.

17. Ge besökarna möjlighet att följa dig på dina sociala nätverk. Med hjälp av knappar för dina sociala nätverk på din blogg som länkar till dina konton, får dina läsare möjlighet att lära känna dig ännu bättre.

18. Om du hittar något som fungerar, upprepa det. Om något fungerar första gången, är chansen att det kommer att fungera andra gången också.

19. Ha alltid minst en bild i din blogg. En bild gör ditt inlägg intressant och är det första som drar till sig uppmärksamhet.

20. Skriv i små stycken. En stor klump av text är svår att läsa.

21. Skicka ut dina blogginlägg antingen på morgonen eller sent på natten. De är de två tillfällen då du kommer att få mest trafik. Att skicka ut blogginlägg på eftermiddagen är inte lika effektiv eftersom människor inte har så mycket tid att läsa ett blogginlägg då.

22. Skriv blogginlägg som fortfarande kommer att vara aktuella om ett, två och tre år. Tänk att kunna tweeta samma blogginlägg idag som du skrev för 2 år sedan och fortfarande få trafik.

23. Om ett av dina blogginlägg går mycket bra, dela den på sociala nätverk nästa dag igen. Om många människor tittade på ditt blogginlägg första gången, kommer en hel del människor även titta en andra gång. Samt det viktigaste: De som missade ditt inlägg tidigare har en ny chans att få ta del av det.

24. Skriv dina blogginlägg vid en tidpunkt på dagen när du är som mest produktiv. Detta gör att du kan skriva fler blogginlägg med högre kvalitet.

25. Ge dig själv mål. Hur många blogginlägg vill du skriva per vecka? Hur mycket trafik vill du ha nästa månad? När du ger dig själv mål, kommer du hitta sätt att vända dessa mål till verklighet.

26. Använd dig av ett språk som folk förstår.

27. Svara på kommentarer på din blogg. Detta gör att du kan bygga starkare kontakter med dina besökare. De kommer att komma tillbaka och kommentera regelbundet.

28. Följ folk på Twitter som är i samma nisch som du. Dessa människor kommer att hamna som besökare av din blogg, särskilt om dessa människor brukar följa tillbaka.

29. Ge inte upp bloggandet. Det kommer alltid tyngre dagar. Det är då du skall visa att du inte är en i mängden.

30. Använd minst lika mycket tid som du använder för att skriva inlägget, till att promota det. Det är det senare som genererar det största besöksantalet.