Mina betraktelser

Jag följer samhällsläget.
Jag följer debatterna.
Jag följer världsläget och Myanmar och USA upptar mitt största intresse.
Donald Trump rasar mot republikanernas senatsledare Mitch McConnell och det är minst sagt dålig stämning i det där partiet just nu.

Tar en promenad runt i omgivningarna. Behöver frisk luft och syre mellan distanslektioner och arbete.

Johan Forsell från moderaterna är ständigt på hugget. Något jag uppskattar. Gillar politiker som outröttligt står upp för ett bättre samhälle och vill göra det bättre för oss medborgare. Men förslaget om att föräldrar till unga brottslingar ska få betala mer pengar när deras barn gör brott är ett ganska ogenomtänkt och dåligt förslag som inte ens borde blivit ett förslag. Och stopp och belägg! Föräldraransvaret är otroligt viktigt, men att höja ett skadestånd kommer inte ändra på någonting. Här krävs det helt andra insatser.
Det tycks Johan Forsell också inse när han blir ordentligt bortargumenterad av vänsterpartiets Linda Westerlund Snecker.
Men han sköter det snyggt i debatten. Det skall han ha kred för. Inga påhopp och faktiskt både artighet och respektfullhet.

Under morgonen är det civilministern och Idrottsministern tillika kulturministern som står i centrum. Det har blixtinkallats till presskonferens. Alla fruktar vi hotet om en tredje smittvåg.
Det är allvarsamt i rutan...och framför.
Det läggs fram nya förslag och det är förordningar och pandemilag ...och hot om att stänga ner delar av Sverige...
Det är allvar nu....
Eller...Det är fortfarande allvar, men vi måste förstå att det är allvar, påminnas och hålla ihop och hålla ut....
"Vi förbereder oss för att som det ser ut nu kan det bli aktuellt att stänga delar av Sverige", varnar socialministern Lena Hallengren.
Nedstängningen är snart ett faktum.
Lock down!
Game over?