Musiken innan året är slut

Livet har sin gång. När jag jag var på väg ut från kyrkan då jag närvarade på midnattsmässan för några dagar sedan, hälsade jag som brukligt på alla bekanta som jag mötte. Så som man gör när man kommer från en mindre ort. En man, uppskattningsvis tio år äldre än mig utbrister; "Hallå grabben"!
Det där att kallas för "grabb" när man härjar mitt i medelåldern kändes ganska häftigt ändå, även om jag reagerade med viss förvåning. Det har följt med mig några dagar i tanken då jag reflekterat över hur fort allting går och hur allt är föränderligt.
Den här grabben må vara ganska medelålders och min son har dessutom börjat kalla mig allt för ofta gubbe, men grabbig är jag och jag håller mig ajour med min omvärld när det gäller det mesta.
Påpassligt spelar Eagles "Take it to the limit nu"

Take it to the limit - det är jag!

"You know I've always been a dreamer
(spent my life running 'round)
And it's so hard to change
(Can't seem to settle down)
But the dreams I've seen lately
Keep on turning out and burning out
And turning out the same

So put me on a highway
And show me a sign
And take it to the limit one more time"

Jag tar det bedrägligt lugnt. Ärligt talat inte mycket av större mening som händer här om man nu inte räknar in rikligt med sömn, släktforskning, gitarrspelande, öldrickning och lyssnande på musik i det.
Gud prise den tekniska utvecklingen, gud prise Spotify! Musiktjänstens Year in music är verkligen hur häftig som helst. Där går att utläsa att mitt musikaliska år 2015 ser ut enligt följande;

Första låten jag lyssnade på under året; Free (Zac Brown Band) Zac Brown Band är också den artist/grupp jag lyssnat mest på under året, följt av Rod Stewart och Ben Harper. Mest spelade albumet blev Zac Brown Bands "Greatest hits so far", tätt följt av Lucinda Williams "Blessed" och Colt Fords "Thanks for the music". Den mest spelade låten är Cams Burning house, följt av Sam Hunts Take your time och Lucinda Williams I don´t know how you´re livin´ Årtidsmässigt började jag året med Kid Rock, Colt Ford och Ben Harper. Under våren var det nästan uteslutande Guy Clark, Kid Rock Och Zac Brown Band. I somras var det ännu mer Zac Brown Band, men också kvinnliga artister som Jill Johnson och Sheryl Crow. Sedan kom hösten och med den nästan bara Lucinda Williams, Rod Stewart och Tom Waits. Jag lyssnade i sammanlagt 8 dagar på 555 artister och 1556 olika låtar. Spotify är fantastiskt!

Nu - tid för en uppfriskande promenad i decembermörkret. Det är vackert.