När det väl gäller funkar alltid papper och penna bäst...eller en klocka...

När jag som femtonåring fått uppenbarelsen om att jag en dag skulle bli "den där stora artisten" som denna värld väntat på gick jag ständigt runt med ett anteckningsblock i fickan. Det fyllde jag med framförallt låtidéer, men också annat som jag skulle kunna få användning för i textväg. En penna fanns också förstås alltid till hands och var helst som inspirationen uppenbarade sig, gjorde jag mina små anteckningar i blocket. Det var där ur som de flesta av mina låtar växte fram. Någonstans där började jag också spara till min första diktafon. Med den i fickan skulle jag också kunna spela in låtidéer genom att nynna dem, eller spela in något häftigt från gitarren som jag kommit på och inte ville glömma bort.
Det tog ett tag innan jag fick råd att köpa den där diktafonen, men det skulle visa sig att det skulle vara välinvesterade pengar och ett verktyg jag skulle få mycket användning av framöver.

Idag är mobiltelefonerna det universella verktyget för en textskrivare oavsett om du bloggar, eller skriver musik.
Jag blev aldrig den där artisten känd "world wide" som jag en gång trodde, men jag skriver fortfarande och mobiltelefonen har både suveräna funktioner för att skriva anteckningar och spela in. Jag använder mobilen ofta på det sättet. Dock har en mobil, surfplatta, eller dator en mängd negativa funktioner för skrivandet också. Sociala medier är grymt hämmande när man behöver koncentrera sig på något och kan vara ett stort distraktionsmoment. Därför anammar jag fortfarande mina gamla vanor och i tider då jag behöver producera och det i riklig mängd är det alltid papper och penna som gäller.
Min diktafon finns fortfarande kvar, men ligger som ett tidsdokument numera i en låda. Röstmemon gör jag idag ofta med hjälp av min klocka för att få till muntliga anteckningar som skall bli upplägg för blogginlägg, låtar, eller en annan text. Detta genom ett enda tryck.
Fördelen är att klockan har jag alltid på mig och jag kan spela in idéer på den oavsett om jag sitter i bilen, eller har gått och lagt mig. Dessa kan jag sedan lyssna av både på klockan och telefonen.
En dag som den här, då jag bara vill sitta och fundera, utan varken sociala medier eller en anteckningsbok som bara ligger där och bönar och ber om att något skall skrivas i den, kommer klockan väl till användning så fort en idé eller tanke dyker upp som bör sparas.

Ibland är det gamla, enkla bäst även i en tid som andas nytt.
Ofta är kombinationen mellan det gamla och nya det mest geniala.