Nästa gång

På 90-talet snöade jag in rejält på svensk musik och framförallt konsumerades Dan Hylander, Ulf Lundell, Toni Holgersson och Peter Lemarc. De skulle också bli en viktig inspirationskälla till mitt egna musikskapande då jag börjat skriva texter på svenska.
Sedan kom Milleniumskiftet och jag hade lämnat landet och hittat tillbaka till countrymusiken igen.
De senaste åren har det varit sparsamt med svensk musik. Musik på svenska.
Visst, jag har haft mina perioder med framförallt Säkert, Melissa Horn och Franska trion, men det var Sjömila som fick mig att hitta tillbaka till det svenska...till orden, till det speciella svenska låtsnickrandet.

Idag släpps låten Nästa gång och som vanligt när det gäller Sjömila är det en otroligt välproducerad låt där man inte lämnat något åt slumpen. Det är förövrigt en av de saker som Sjömila är "världsklass" på. Ljudbilden och att alltid lämna ifrån sig en produkt närmast i perfektion. Detta kan dock också vara (om jag skall vara negativ till något) det som jag ibland kan hänga upp mig på då det kan kännas för perfekt och inte så där skitigt och taskigt som jag ibland kan känna att jag behöver...

Låten Nästa gång är dock en befrielse för själen och jag njuter och fylls av vällust varje gång jag sjunger med i den mycket trallvänliga refrängen

Nästa gång du kommer, kommer dörren stå öppen för dig
Du vet att jag finns där
Nästa gång du kommer vågar du då lita på mig?

Bredvid den starka och perfekta ljudbilden där instrumenten alltid ligger rätt, är det låttexternas styrka och hur de bärs fram av Ulf och Erika som är gruppens styrka. När man också som i den här låten hittar rätt med melodin och det där "rakt på byggandet", blir det en låt som inte bara har hitpotential, utan också borde vara självklar på toppen av musiklistorna. För så bra är just Nästa gång. Det här är en låt som faktiskt förtjänar att spelas mycket.
Det är absolut det bästa som Sjömila gjort hitills
...och då är det riktigt bra!