Några tankar så här i slutet av året

Denna bild togs klockan halv fem i morse. Vaknade runt tre och kunde inte somna om. Plogbilars skrapande på asfalten hade inte bara en rofylld inverkan på min nattsömn.
En kopp te och tidningen. Minus fem på mätaren. Där vid köksbordet inföll lugnet. Gick tillbaka till sängen vid sju. Då hade det redans dagats.

I går sent när vi gick hem från kvällens happening gjorde vi det i snöyra. "Snöyran" som jag blev tvungen att filma och sedan kasta ut på tuben. Man vet att snön kommer komma, den gör det vare sig man vill det eller ej och när den så kommer överaskar den och väcker känslor. Blandade känslor skall tilläggas. Jag vill inte ha snö, men måste medge att jag fylls av glädje när jag ser de första flingorna falla.

Jag såg på presskonferensen som säkerligen så många andra. Decemberöverenskommelsen känns bra. Jag känner mig för gammal för att mana på nyval och riskera en ännu osäkrare politisk framtid. Nu är det upp till bevis för Löfvén att visa att han kan styra det här landet på ett bra sätt de kommande åren. De första två månaderna har dock lämnat en hel del mer att önska.
Tycker att Anna Kindberg-Batra verkar skarp. Fortsätter hon så här kommer hon snart kliva ur min säck med "icke omtyckta politiker".

Nu händer det grejor! Båda mina bröder med familj är på väg hem till Dalsland. Lagom till min mors 65-års dag. Och på självaste nyårsafton strålar vi samman med gemensamma vänner. Kul!

Om min miljonvinst. Eller min förväntade sådan. Jag har fått en del påstötningar både via mail och ute på byn. Jag förstår att det börjat pratats. Jag får frågor både på Ica och Konsum om just den där vinsten och jag förstår att folk är nyfikna. Min son säger; "Pappa du är ju riktigt berömd". Jag svarar; "Jag kommer bli det när det visar sig att min vinst aldrig var större en ett par tjugor". Här hemma vill man också nu att jag hämtar ut den där vinsten. Problemet är att jag börjar tycka att det känns lite jobbigt. Jobbigt nu när det blivit så offentligt. Jobbigt att kliva in i byns spelbutik med sitt spelkvitto och vetskapen (eller i allafall tron) att alla andra tittar på en, väntar på utslaget...Vinnare eller förlorare.
I detta fall har jag sannerligen målat in mig i ett hörn.

Ännu en kväll är i antågande. Nu är det snart dags för mig att ge sig av till ännu en fest. Festligheterna duggar tätt så här i slutet av året.