Niagara falls och Rickard Rättrådig

En regndag har sina fördelar.
Att planera äventyr är bra sysselsättning en sån här dag.
Jag letar efter gamla bilder, men bestämmer mig för att bilderna få vänta tills där och då.
Nu är bra tid för att studera kartor.
Det är tre fall som skall beskådas: American Falls, Horseshoe Falls och Bridal Veil Falls.
De är långt i från världens högsta vattenfall, men utan överdrift kan man nog påstå att de är de mest välbesökta och berömda ändå. Faktiskt bara hälften av fallhöjden som Victoriafallen har.
Det unika ligger i bredden. Horseshoe falls är över 900 meter...

Som barn kom jag i kontakt med Niagarafallen via Rickard Rättrådig. Som barn visste man också att Niagarafallen också var väldigt bra om man ville åka nerför fort i en tunna.

Som barn älskade jag just den där serien Rickard Rättrådig som i orginal hette The Dudley Do-Right Show. jag minns att den visades i Arne Weises program "Vår fantastiska värld."
Rickard Rättrådig var en kanadensisk ridande polis som försökte fånga sin ärkefiende; skurken Snikne Ville.
Det går aldrig särskilt bra för Rickard och serien brukade sluta med hur han ser Snikne Ville försvinna bort med mäktiga Horseshoe fall bakom sig.
Det är iallafall så jag minns det.

Vi skall bo på den kanadensiska sidan. I Niagara Falls, Ontario bor drygt 80 000 människor. Tvillingstaden på andra sidan; Nigara Falls , NY, bor det 50 000.
Jag funderar på det där, försöker dra mig till minnes, samtidigt som jag stänger ned Wikipediasidan med de där siffrorna.
Sedan sluter jag ögonen, lutar mig tillbaka i fåtöljen som jag nu så skönt sitter i ...sedan slår det mig! Youtube! Rickard Rättrådig måste finnas på Youtube!

och mycket riktigt så gör han det.
Rickard, sin ständige fiende Snikne Ville och hjältinnan Nell ..I Niagara falls...