North Rim, Grand Canyon

Vi hade rest i flera dagar genom USA:s storslagna landskap och vår senaste destination var North Rim, Grand Canyon. Vi hade lämnat Yellowstone och Teton Mountains bakom oss och tagit oss ner till Kaneb där vi vilat upp oss under ett dygn, Utah, därifrån var det 1 1/2 timma till North Rim, Grand Canyon.
IMG_20220801_104236jpg
Vi anlände till North Rim på eftermiddagen och möttes av en hisnande utsikt över Grand Canyon. Vi stod på kanten av klyftan och tittade ut över det mäktiga landskapet som sträckte sig ända bort till horisonten. Det var en syn som tog andan ur en.
IMG_20220801_103446jpg
North Rim är den mindre besökta delen av Grand Canyon och det är vad som gör det så speciellt. Det finns inte så många människor här, så det är tyst och lugnt. Det är också den högre sidan av klyftan, vilket gör att utsikten härifrån är ännu mer spektakulär.

Vi bestämde oss för att vandra längs en av de många vandringslederna som finns i North Rim. Vi tog oss nerför klyftan och kom närmare den imponerande utsikten. Vandringslederna var väl utmärkta och guidade oss längs kanten av klyftan, förbi små floder och genom skogar av tallar.

Efter en dag med vandring var det skönt att koppla av på vårt boende. Vi hade bokat en stuga i Kaibab National Forest, precis utanför North Rim. Det var ett litet, mysigt ställe med en vedeldad kamin och en veranda med utsikt över skogen. Det var en perfekt plats att återhämta sig och ladda upp inför nästa dag.
IMG_20220801_114314jpg
På morgonen tog vi oss tillbaka till North Rim för att se soluppgången över Grand Canyon. Vi stod på kanten av klyftan och såg hur solen sakta steg över horisonten och lyste upp klyftan i en varm guldton. Det var en oförglömlig upplevelse och ett perfekt sätt att avsluta vår resa genom USA:s fantastiska landskap.

North Rim av Grand Canyon är verkligen en av de mest magnifika platserna i världen. Det är ett ställe där du kan komma nära naturen och uppleva dess storslagenhet på ett sätt som få andra platser kan erbjuda. Om du någonsin har chansen att besöka North Rim, tveka inte. Det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.
IMG_20220801_110756jpg