Nu är det jul och vi dukar till fest och glädje

Varje år sedan 2006 har jag på julafton haft med Frankie Goes to Hollywoods video till låten "Power of love". Inte bara för att den låten är julens bästa, utan också för att videon ger den riktiga julkänslan. Värd att se många gånger.

Och..

medan jag sitter och smuttar på min heta glögg tänker jag på just "Power of love" och det där ultimata kärleksbudskap som den där låter förmedlar.

Och..

Jag tänker tillbaka på förra julen 2017. Tänker på hur kallt det var och hur regnet öste ner året innan dess 2016 och jag minns julen 2012 då det var riktigt kallt och snöade. Och julen innan dess, alltså 2011 års jul som var mild och solig. Men, oavsett vad det blir för väder, så blir det jul även i år.

Tillbaka till nu. Tillbaka till julaktiviteter som för mig just nu innebär att sitta här och dricka het glögg och någonstans långt borta kan jag höra "Frankie" sjunga och jag faller in i kanske den vackraste refrängen som skrivits:

"The power of love
A force from above
Cleaning my soul
Flame on burn desire
Love with tongues of fire
Purge the soul
Make love your goal"