Nyårslöftet

Mark Twain har varit en sån där författare som jag återkommit till genom åren. Han var inte bara en stark berättare och författare, utan också en utmärkt samhällskritiker. Något som återkommer ofta i hans noveller och romaner. Just nu plöjer jag igenom ett par av hans många reseskildringar som är minst sagt underhållande.
Kände du till förresten att han under en tid faktiskt bodde i Stora Sanna i Jönköping?

Att ge nyårslöften har aldrig legat för mig och Mark Twain sägs ha sagt;

"New Year's Day - Now is the accepted time to make your regular annual good resolutions. Next week you can begin paving hell with them as usual."

Det tycker jag är bra sammanfattat om nyårslöften.

Dock nu när jag suttit och funderat ett tag och lekt med tanken om jag då ändå skulle avgett något sorts löfte, vad skulle det då vara? Jag måste erkänna att jag kom på flera bra, men det som jag enhälligt kom överens med mig själv om att välja var;

"Att tolerera idioter mer, förutsatt att det inte uppmuntrar dem att ta upp mer av min tid."