Nystart

Jag har raderat och gott vidare.
En total återställning av min mobiltelefon. Tillbaka till fabriksinställingarna. Det var min sista utväg.
Det drar med sig en del arbete.
Det tar liksom tid att komma tillbaka igen efter något sådant. Utan de häftiga apparna, inloggningarna och inställningarna är man inget.
Och då pratar jag om så mycket mer än att bara beställa nytt bankid och komma ihåg lösenordet till twitterkontot..

Min son berättade att han raderat så gott som allt i sociala medier. Nu pratade han inte om att rensa bland följarna. Han hade t ex tagit bort alla sin gamla bilder på sitt instagramkonto. Han förklarade det med att han vill göra en omstart. Som en omstart av sitt liv.

Till det där känner jag mig tveksam. Jag har sparat alla gamla bilder och de åker tryggt tillbaka in i mobilen igen, efter min återställning. Det mesta åker förövrigt tillbaka. Till och med gamla appar som jag egentligen aldrig använder...

Nu verkar den fått nytt liv. Den hänger sig inte, den låter inte konstant och den tappar inte batteritid från 100 till 0 på 10 minuter..

Nu funderar jag åter på det där med en omstart. vad kommer det sig att en ung man i mitten av sina tonår vill ha en "omstart"?
På något sätt kittlar det lite grann.
Det känns spännande. Jag funderar på det där, medan fingrarna dansar över tangentbordet (nästan av sig själv) och skriver dessa rader. Tänk om jag skulle radera allt just nu och här och börja om.. Vart skulle det ta mig?