Ok Corral

En helt underbar dag som började på Route 66 och slutade här i Tombstone. Denna legendariska stad som i stort sätt är autentisk med som den såg ut på slutet av 1880 talet. Här finns inga byggnader som gjorts i modern stil och det skall tilläggas att det faktiskt är en riktig stad och ingen nöjespark.
Kanske är det här det bästa stoppet på den här resan. Som stad bättre än både Deadwood och Cody (old trail town) som båda är samma typ av stad som Tombstone. Gruvstad. Silver och guld. Det ena ledde till det andra - mycket laglöshet.
Wyatt som Sheriff som tillsammans med sina bröder ville styra staden. Det vill också ranchägarna bröderna Clanton.
Det ena ledde till det andra...

Världens mest mytomspunna eldstrid.
Ok corral.
På ena sidan Bröderna Earp och Doc Holiday, med Wyatt i spetsen. På andra sidan bröderna Clanton och deras gäng. De sistnämnda de onda... Enligt legenden. Idag vet vi att allt bara handlade om politik och att det knappast fanns någon god sida, utan att det handlade om att tillskansa sig så mycket makt som möjligt. Dessutom var Doc Holiday med all säkerhet med och rånade den där diligensen.
30 sekunder - längre tog det aldrig.  30 skott avslossades, två dog.
Kul kuriosa är att det var Doc Holidays flickvän Big nose Kate som angav honom.
Idag satt vi  på hennes Saloon och drack och åt. Coolt.
Och jag satt även på Wyatt Earps saloon som han köpte in sig i bara för att försäkra sig om att det alltid skulle finnas en ledig stol vid spelbordet. Detta bord som jag själv fick sitta vid idag. Mäktigt.
Den här resan blir bara bättre och bättre.