Ombytta roller (När tonåringen tar över)

Det känns minst sagt konstigt att inte behöva gå upp tidigt för att åka till klubben för att hålla träning. Något som jag alltid annars gör om jag inte är i väg på någon tävling. Under judosäsongen är den mesta tid uppbokad. Nu - inte så mycket.
Så idag åker familjen iväg på en liten shoppingrunda. Tonåringen sätter sig fram och jag får därmed nöja mig med baksätet.
Det visar sig bli en bra observationsplats för vad som komma skall.
För det är tonåringen som väljer musiken i bilen numera. Svensk rapmusik.
Han bestämmer också vad det skall pratas om. Även det visar sig vara svensk rapmusik.
Det blir tonåringens moder som utsetts för de där stötvis konversationsattackerna, då jag liksom kommit offside.

Man förstår rätt snart att tonårsmamman inte riktigt är bekväm med sonens musik. Tillslut utbrister hon
"Den här texten är ju hemsk!"
Något som jag kan skriva under på, men eftersom att musik är min profession och att fördöma människors musikval, inte ligger för mig, så säger jag inget.
Min son höjer och jag minns tillbaka på när hans syster var i samma ålder och regerade över bilstereon. Då CD-skivor istället för dagens streaming, annars ingen skillnad. Effekten var den samma hos deras mamma.

Vissa saker ändras inte. Tonårsrevolten och frigörningen från föräldrarnas "hemska" smak och deras val i livet är definitivt en sådan sak.