Omstart

Värmen.
Det är till bristningsgränsen nu. Varmt inne, varmt ute och just när jag skriver det här är detta ingen nyhet, utan snarare en tråkig upprepning om hur det förhåller sig.
Och man skulle säkert kunna säga att "nu har Tommy inget att säga, så nu måste han rapportera om hur varmt det är".
"Jo tack, det vet vi"
Men, det är inte därför jag skriver. Inte bara för att jag skall förmedla till er något sorts uppenbart tillstånd, utan jag har upptäckt hur viktig den här bloggen blivit för att få reda på hur det var. Inte bara hur det "stod till i mitt huvud" för t ex två år sedan, åtta årsedan... Det har blivit ett tidsdokument, en dagbok för allmänheten om hur det var då. Något man kan gå tillbaka till.

I det här måste man förhålla sig till vad man vill få ut av den här tiden, de här dagarna. Blotta tanken på att jag bara låter dagarna gå och jag pustar och gör ingenting, kan lätt skapa ångest.
Jag vill ha dagar fulla med innehåll. Dagar om möjligt fullt minnesvärda (iallafall till en del).
Det är så att när den här semestern är slut vill jag verkligen fått gjort det där som jag en gång planerade i januari att göra nu, nu när jag har så mycket tid...

Och något bad är det inte tal på och här hemma försvinner man för att åka till havet för att fiska. Jag blir kvar hemma. Sorterandes mina tankar, mina planer - försöker finna någon form av struktur till alltihopa. Jag hamnar i någon sorts tankeloop över den här sommarens händelser. Om allt det fina vackra jag fått möjlighet att se. Tankarna går till Vesuvius, till Pompei och allt det där stordådiga jag tacksamt fick se, men också det lilla men också vackra, men på ett mer naturligt och ibland oskuldsfullt sätt.
Sedan tar jag ner en av mina gitarrer från väggen och spelar och sjunger. Försöker dricka mycket vatten däremellan. Att få i sig rikligt med vätska de här dagarna betyder allt.

Min son bygger hemmastudio. Siktar på att få lägga mer tid på sånt han tycker är roligt. Jag ser med intresse på. Försöker hjälpa till när jag kan.
"Skulle vara häftigt om han skulle producera mig", tänker jag och drömmer mig bort. Så får det bli.

Solen har kommit fram för första dagen idag. Värmen är konstant (32). I morgon skall det bli regn säger de som vet. Jag sätter på mig en t-tröja och går ut. Jag är på gång, strukturerad och känner mig någorlunda aktiv.