Oslagbart en fredag

Det båser och bär sig åt, men solen skiner och himlen är väldigt mycket blå. Än så länge måste man plocka upp "guldkornen" man hittar.
På fredagar brukar jag kunna komma hem lite tidigare och i dag promenerar jag längs Valboån och längs min ensamma promenad funderar jag på vad som skiljer en Å i från en älv ....eller en ström?
Några floder har vi inte i vårt land, men jag misstänker att de kan jämföras med våra älvar? Så vad är då en Å? Inte säger man väl Å någon annanstans än här uppe i norr? En Å är större än en bäck, men mindre än en älv...Är det så enkelt? Vad är då en ström? Som exempelvis Motala ström?

Det är sådana här frågor som jag funderar på när jag kopplat bort jobb och allt annat som kan anses vara viktigt och istället funderar på lite betydelselöst vetande.
Oslagbart en fredag.