På avstånd är det fortfarande mitt hemI helgen blev jag och brorsan klara med vår nya låt “På avstånd är du fortfarande mitt hem”.
Ett mycket spännande projekt där Ronny suttit i Stockholm och skapat och jag i Färgelanda. Tidigare har vi framförallt skrivit instrumental musik tillsammans, men då suttit i samma rum och arbetat.
Brorsan ville skriva om uppbrott, om att komma tillbaka och om hur det en gång var. Som en fortsättning på min låt “Där alla känner varann” som handlar om hur det är att vara uppväxt i en landsbygd där alla känner varann. Vi kom överens om att Ronny skulle skriva texten och jag skulle göra melodin.
Sedan har han skickat text till mig som jag sedan gjort musiken till och däremellan har vi haft videosamtal och vi har skickat förslag till varandra på hur det kan komma att låta.
Nu är det färdigt och resultatet går att avnjutas på spelaren nedan. Lyssna och berätta gärna vad du tycker.