På en bänk i Färgelanda centrum

Jag och den där mannen till höger har varit polare i över trettio år.
Så här ser vi ut efter det att vi avnjutit en glass på Färgelanda torg.
Solen skiner, det är sommarvärme och njutningstid. Inte kan man se på oss att vi faktiskt använt hela förmiddagen åt att hitta någon mopedreperatör som kan tänka sig att ta hand om våra söners mopeder efter stöldförsöket i måndags.
Det visade sig att vara lite av en omöjlighet. Iallafall om man vill få tillbaka dem innan sommaren är slut. Dessutom fick vi veta att de flesta inlöses ändå, eftersom att kostnaden blir så dyr om den skall repareras.
90 procent av alla försäkringsärenden på mopeder slutar med att försäkringsbolagen löser in. Med andra ord så kommer det här bli en dyr historia för oss och våra grabbar riskerar att vara utan sina fordon hela sommaren.
Det är ju just den här sommaren som man som 15åring vill ha en moped. Det är ju denna sommaren allt händer. Nästa sommar kommer de gå på gymnasiet och mopedkörning är med största sannolighet inte lika hett längre.
Det finns inga gränser på den irritation och ilska som jag känner inombords.
Men på en bänk i Färgelanda centrum sitter jag och njuter av en glass tillsammans med en vän. Vi har all anledning att se riktigt arga ut, men när vi kisar in i kamerans lins kommer leendena fram och allt blir ett med denna försommardag.