På mätt mage är jag alltid mindre stridslysten

Jag gör färdigt de där fantastiska baconmackorna, så att de bara är att lägga på grillen sedan och jag spanar ut för att ha koll när posten behagar komma. Jag är väl medveten om att idag , på en måndag kommer den sällan förre kl 1400.
Detta innebär också att min "morgontidning" förhoppningsvis dyker upp i brevlådan. Jag skriver "förhoppningsvis" som ni ser eftersom att den allt för ofta uteblir än att ligger i lådan.
Bohuslänningen har varit fiffiga och färdigställt en knapp på sin hemsida som det bara är att trycka på, samt att fylla i datum när tidningen uteblivit. Detta under förutsättning att man är inloggad och det har fått till följd till att jag ännu inte skrivit det där "widekärrbrevet", eftersom att det är så förbannat enkelt att bara göra de där två klicken och sedan skicka iväg..
Nu uteblev tidningen i lördags så idag kommer jag skriva det där brevet.

En del i det tråkiga i det hela är att jag aldrig lär mig. För några år sedan sa jag upp tidningen med buller och bång och svor att jag aldrig mer skulle läsa den, en mindre köpa. Nu har jag gjort båda. Detta eftersom att jag gick på ett erbjudande att få tidningen nu under min semester för under 100-lappen.
Nu visar det säg att den där knappa "hundralappen" skapat mig mer besvär än nytta, en total energitjuv som snor mycket av min tankeverksamhet och goda humör.

Så vag jag således behöver för att piffa upp tillvaron är de där baconmackorna, för att sedan skriva det där "vad håller ni på med brevet".
Jag har som plan att vara sansad och saklig.
På mätt mage är jag alltid mindre stridslysten.