På Mignon Café

Jag har haft det lite tufft en tid. Inget speciellt, bara livet som går lite intensivare än vanligt.
Det har iallafall inneburit att jag fått ta några viktiga beslut. 1. Att pausa mina åtaganden för en liten tid.
2. Komma bort i från stress och vardag.
I går kväll när jag kom hem från jobbet informerades jag om att jag hade ett blommogram att vänta. Därav denna bild med mig med det där vackra naturliga och en ask underbar choklad. Från vänner som uppmärksammat att jag varit lite tilltuffsad.
Tänk vad blommor kan göra, en tanke och några skrivna rader. Det får en faktiskt att må bättre. Tack skall ni ha!

Nu sitter jag på ett mysigt kafe. Det har jag gjort sedan tidig morgon. Underbart med kafén med tidiga öppentider.
Det snöade när jag åkte i morse. Stundtals mycket dåligt väglag på vägen söderut. Men i Kungsbacka möttes jag av hur solen majestätiskt sakta steg bortom skogspartierna. Det är mäktigt. Road trips är fantastiskt för själen. Avkopplande och energigivande. När jag nu tittar ut bjuder Varberg på grådis. Jag tar ännu en påtår. Ser att det finns öl i glaskylen. Det frestar. Kanske om någon timma. Skall äta något mer först. kanske något sött.

Det här skall bli en helg med reflektion och vila. Jag är här för att skriva och dricka vin. Men, behöver jag sova ett dygn så gör jag det. Kanske kolla in omgivningarna? Varberg är en sån skön plats att vara på om man behöver koppla av. Jag älskar dess stadkärna. Känner mig hemma här. Känner till alla dess vrån. Vet hur man roar sig här ..och kopplar av.

Mignon café börjar fyllas på. Det är liv och rörelse. Ett bord bredvid fullt av blommor och en flagga. Trångt runt bordet. Ett "födelsdagsbarn" som skall uppvaktas. Jag mumsar chokladbiskvi som delvis kletar in sig i mitt nu ovårdade skägg. Jag mår gott. Tänker på den där Coronan som jag såg stod så där vackert i kylen. En sådan - sedan en liten promenad runt torget, sedan stadshotellet. Finns mycket som jag vill ägna mig åt där. Jag har med mig mycket som kan ses som förströelse för själen. Kanske blir det sängen och timmar framför teven istället. Nåja, ta mig ner till baren skall jag nog orka. Det får bli som det blir.

Kafét nu fullt. Hög ljudvolym, men jag gillar det.
Klockan blir precis 10.00 och jag inser att det nu är dags för den där ölen. En snabb kortlivad berusning och sedan ut i Varbergslördag.