På stranden

Jag gick i vattnet idag. Fick sand mellan tårna och slussade mig själv mellan musselskal och tång. Vattnet var klart och ljummet. Inga maneter dagen till ära.
Fullt med folk på stranden, men jag tycker inte att det trängdes.
Mest barnfamiljer och såna som jag såg ut att vara ett utdöende släkte. Bilparkeringen var full. Vi blev varse det när vi skulle åka hem. Kö för att få vår parkering,
Det där har inte hänt på kanske 20 år, sa jag. De senaste somrarna har det varit glest mellan raderna. Så borde det rimligtvis vara den här sommaren, men allt handlar förstås om vädret.
Annars var det sig likt. Till och med sig så likt som jag minns att det såg ut när jag var barn, eller när barnen var ...små barn. Men kiosken hade fått ett lyft. Vi valde kulglass, men hade med oss eget kaffe i termos.
Sedan sand överallt. Det tycks inte ha någon som helst betydelse hur mycket man tycks borsta av sig. Hårbotten, öronen, armbågarna....
Det på vaderna var med hem.

Jag tänker på det där ordspråket; "Hellre sex på stranden än sand i sängen." Det skall väl vara danskar att komma på något sånt, men nåja. För egen del lutar det just åt sand i sängen.