Påsk igen (Frosseri)Påskafton och enligt boken; fastans sista dag. Det märks sannerligen inte hos mig. Förr startade festandet först på påskdagen och på en afton som den här kunde man i bästa fall få...tja...kanske städa och tvätta. På påskdagen var Jesu uppstånden och alla var glada (och antagligen vrålhungriga). Nu kunde man fira att den allvarliga tiden var över!
Så där bara, "igång med gillet och fram med maten - sedan blir det dans".
När jag skriver det här är jag vrålhungrig och de underbara dofterna av vitlök och andra kryddor från köket gör mig nästan helt vimmelkantig. Läckerheterna på spisen och i ugnen frestar. Snart mat..
Det här är dag två av festande och frosseri. Knappt halvlek. Stor mängd god mat hemma, stor mängd god mat borta. Ingen fasta för mig, men ändå denna hunger nu. Det är en tid av frosseri, tid för fest och kanske lite dans.