Regnsånger

När regnet kommer står jag vid grillen i bar överkropp, lätt smuttandes på något rödvin. Jag har sett och känt det komma - det kraftiga väderomslaget - de mörka molnen, den friska vinden, svalkan..
Termometern sjunker med 10 grader..bara så där och i mina flöden senare är det översvämning på regnbilder. Juli närmar sig sitt slut. Det har varit ett fantastiskt väder. En sällsynt hetta för oss nordbor som väcker känslor av uppgivenhet och misströstan redan efter några dagar hos många.
På samma sätt känner jag inför annalkande regnperioder. För hur än skönt det kan vara med denna friska luft och allt detta blöta som i sakta mak kyler ner mig, blir jag framförallt nedstämd. För det finns en tristess i allt det där blöta och mörka. Och det finns en påminnelse om sämre tider och om ...regnlåtar. Och det en massa.
I natt spelar jag dem alla.

"Rainy Night In Georgia,
and Kentucky Rain,
Here Comes That Rainy Day Feeling Again,
Blue Eyes Crying In The early morning Rain,
They go on and on,
And there's no two the same"