Sånt man pratar om i påsktider

Den här veckan skall snart nå sitt klimax.
Vi skall bara ta oss förbi en lång fredag först.
En gång i tiden var den här dagen den längsta på året. Sedan bestämde vi oss för att det skulle bli en minst lika snabb dag som alla andra. Öppna butiker, fullaktivitetsdag, fest och glam... Bland annat.

Själv har jag ägnat dagen åt att jobba undan massor av jobbrelaterade saker. Jag har en plan. Jag skall ligga i fas när jag kommer tillbaka till jobbet. Inget skall ligga efter mig. Jag skall kunna ta mig an saker med tillförsikt och lugn.

Det där kortet som ni ser här ovan är jag nöjd med. Det kan vara så otroligt svårt att få fram bra bilder på när det snöar. Men, den här blev bra. Grått så att det förslår och en dag fylld med regn, hagel och snö. Passar en långfredag.

Dock passar det inte att dubbdäck skall vara av denna helg. En sådan idiotisk idé! En riktig storhelg på vägarna.
Trafiksäkerhetsverket måste vara en av våra mest korkade myndigheter. Vi har sannerligen regler i det här landet som inte passar till vårt nodiska klimat.

Vad spelar man för musik på en lågfredag? Här rullar en salig blandning mellan väggarna i detta hem.

Såg Toronto spela slutspel i natt. För första gången på flera år. Jag har inga förhoppningar. Slutspel känns bara som en bonus efter en positiv säsong. Det är först om tre år som de skall vara som bäst. Redan nu bland de 16 bästa.
De spelade bra. Utmanade Washington Capitals. I sista perioden och i övertidsperioden var det inte "bara en bonus längre". Då tog vinnarskallen över. Jag stod upp hela tiden.
När sedan Capitals gjorde mål kändes det verkligen som att det var godnatt!
Det är så idrott gör med oss.

Stilla veckan närmar sig sitt slut.
Kärt barn har många namn.
Den här veckan kallas även Dymmelsveckan, Passionsveckan, och tysta veckan.
Något mer?
Den okunniga har jag hört säga påskveckan, med det är ju i själva verket namnet på den följande veckan.

Långfredag är iallafall Långfredag och så är det med det och vädret är precis på samma sätt som jag minns att det var i mina barndomsdagar.