Semesterdagar del 14

På Santorini intet nytt. Ännu inget moln i sikte.
Vi fortsätter att kombinera upptäckter och lugn för att hitta njutning. Varje dag bjuder på nya äventyr och stunder av stillhet, vilket ger oss en perfekt balans av aktivitet och avkoppling.

Mitt i denna idylliska tillvaro kan jag dock inte undgå att notera vad som händer på andra sidan Atlanten. Kanske för att det är dit jag är på väg.
Republikanernas partikonvent har nyligen ägt rum, och på ytan verkar det råda enighet. Men gräver man lite djupare hittar man ett förflutet fyllt av interna strider och hårda ord.
Nikki Haley, som tidigare kallade Donald Trump för "fullkomligt rubbad, en katastrof och helt oberäknelig," har nu tagit sin plats i ledet. Trumps vicepresident kandidat, J D Vance, som jämfört Trump med Hitler, har också anpassat sig. I USA verkar man ha en högre tolerans för hårda ord och kontroverser, något som kanske inte skulle tas emot lika lätt i Sverige. Man är med andra ord inte så lättkränkta. 
Det är mycket prat om det politiska klimatet i USA idag. Jag minns inte alltför länge sedan när Barack Obama och Mitt Romney möttes i valdueller som ofta var ganska gemytliga. Då fanns det en viss lättsamhet och respekt, trots skilda åsikter. Det känns som att det politiska landskapet har förändrats mycket på kort tid.

Här på Porto Villa råder lugnet och jag sitter när jag skriver det här vid poolkanten. Jag hör hur det klickar från poolen, himlen är totalt blå och vinden rycker lite i mig men den är het.