Semesterdagar del 2

Det är en av de där dagarna när solen skiner och livet känns lite extra härligt. Efter att ha intagit mina smått gudomliga smörgåsar, som jag med precision och kärlek gjort på grillen, tar jag av mig tröjan, dricker en dubbel espresso och kisar mot solen. Det är en bedårande tid.

Tankarna vandrar tillbaka till nattens match, den sjunde och avgörande i Stanley Cup där Florida Panthers till slut lyckades vinna. Det var den bästa finalen jag har sett på riktigt länge. Ekblad och Forsling gjorde ett fantastiskt jobb med att neutralisera den annars så suveräna Edmontonspelaren McDavid. Jag minns alla gånger jag varit i Sunrise och sett Florida Panthers spela. Arenan har aldrig varit mer än högst halvfull, med ett oftast mediokert Florida på isen. Det tycktes vara annorlunda på läktaren i natt. En otrolig atmosfär fyllde arenan och det var något magiskt över kvällen.

Nu känner jag tröttheten smyga sig på. Nattens spänning och intensitet sätter sina spår och det är okej att vila lite nu. Kanske ska jag göra det till dagens sommarpratare? Gårdagens sommarprat med Ellen Krauss kommer inte etsa sig fast i mig, även om det var smått gemytligt. Jag misstänker att Ellen kommer att våga ta ut svängarna mer i framtiden. För mer sommarprat kommer det bli…om hon vill. Hon har en lovande musikalisk framtid framför sig.

Gårdagskvällens träning visade tidigt att mitt knä inte är färdigt för judo ännu. Eller någon fysisk aktivitet egentligen. Jag får fortsätta att träna i ensamhet för att bygga styrka och smidighet, och kanske behöver jag också bli smärtfri innan jag kan återvända till mattan.

Det är högtryck nu. Så gott som hela Sverige är nu förärat med sol. Juni får möjlighet att avsluta på topp. Kanske blir detta den dagen då jag lägger mig i hängmattan för första gången i år och läser en bok? Jag har ju mitt bokprojekt att ta tag i – att läsa de där böckerna som man borde ha läst i sin livstid. Det där bokprojektet borde få ett eget blogginlägg. Ett monsterprojekt som börjar få mig att fundera på vad jag egentligen gett mig in på.