Shallow

För ett par veckor sedan såg jag filmen A star i born. En sån där film som dröjer sig kvar inom en, som man tänker på långt efter att filmen är slut. Det är inte ofta som det sker, men just den filmen hade den förmågan.
I kväll tänker jag på Ally och Jack och jag spelar den där gripande låten Shallow och det på repeat. Shallow som inte lämnar någon oberörd. Två människor och en dialog. Om behovet att dyka in i der djupa och det viktiga att hålla sig borta från "grunda vatten"
Om en man som träffar och blir kär i den unga vackra barsångerskan.
Två människor som finner varandra, en relation som skapar ett beroende. En vars karriär bara stiger och en annan som bara sjunker djupare ner i sitt alkoholmissbruk.
Om hur kärleken ger, men också tar och hur två mnniskor som en gång stod varandra så nära bara glider isär och inte längre når varandra.
Och det är fantastiska rollprestationer av både Bradley Cooper och
Lady Gaga. ...och så Sam Elliott förstås. Ja, jag är överväldigad och nej, det här är ingen filmrecension, men jag tänker på just det där i kväll. På den där relationen mellan Jack och Ally, på kärleken och det omöjliga åtråvärda. Jag en onsdag i december.