Start livin', that's the next thing on my list

Påskhelgen är perfekt tid för att göra ett bokslut i sitt liv och återigen börja fundera på vad det är i livet som får en att må bra. Vi människor har en tendens att ta på oss massor av saker och göra sånt som vi kanske egentligen inte har någon större glädje i. Varför är det så?
Själv har jag i omgångar rensat bort sådant som tar mer energi från mig än ger, men erfarenheten säger att jag samtidigt hittar nya saker som jag tar på mig, utan att egentligen utvärderat det. Jag ger mig in i saker utan att faktiskt fråga mig om detta ingår i min livsplan med goda må bra saker?

Själv blev jag påmind igen igår när jag satt och lyssnade på lite skön musik. Toby Keiths låt My list dök upp under mitt youtube-tittande och där och då blev jag återigen påmind om mina tillkortakomanden.
Det var precis som någon placerat den där videon där för mig. Det var ett tag sedan jag både lyssnade på den och såg videon, men texten och den fantastiska videon gav fortfarande ett klart budskap:

"Go for a walk, say a little prayer
Take a deep breath of mountain air
Put on my glove and play some catch
It's time that I make time for that
Wade the shore and cast a line
Look up a long lost friend of mine
Sit on the porch and give my girl a kiss
Start livin', that's the next thing on my list"

Det där med tidsbegreppet är märkligt.
Människors bristvara idag är tid.
Tid har blivit mer dyrbart än pengar. Hur kan det ha blivit så?
Vi har ju aldrig haft så mycket tid som idag!
Fram till 1930-talet fanns knappt fritid och då till en väldigt begränsad skara människor.
Vi blir äldre. Vi har mer tid.
På 1800-talet blev man hälften så gammal som idag.

Så, tid har vi. Vi behöver bara förvalta den bättre. Ta kommandot över vår egna tid bland nutidens alla "tidstjuvar"

Jag ser på videon en gång till. De är en skön befriande känsla. Jag vet vad jag nu måste göra.