Sunrise/Färgelanda

Det är Torontonatt i Florida. Närmare bestämt i Sunrise. Jag denna kväll bekvämt i en öronlappsfåtölj på hemmaplan, men jag har varit i den där ladan mitt ute i ingenstans i just Sunrise vid minst 4 tillfällen. Ingen gång till närmelsevis halvfullt. I kväll kanske 6000 på läktaren. Hockeyn i södra Florida har uppenbara problem med attattrahera "sun stateborna". Laget har ej heller någonsin varit riktigt bra och även denna säsong har varit en besvikelse så här långt, även om de verkligen har ryckt upp sig i slutet. Det är första periodpaus och 0-0. Maple Leafs kan säkerligen få problem mot detta unga talangfulla lag.

Klockan är strax innan midnatt. Känner mig förhållandevis pigg. Har äntligen vänt på dygnet. I reklamuppehållet görs det reklam för Bob Seeger och hans silver bullet band som snart skall spela här i Sunrise och i den den här ladan BB&T Center. Gud vet att att jag är sugen att gå på den där konserten. Någon som gör mig sällskap den 7 februari?
Söker biljetter på nätet. Hittar till bra pris. Vet att jag kan bo hyfsat billigt vid Miami south beach. Ett par, tre dagar på stranden och en sjysst kärra upp till Sunrise skulle sannerligen göra gått för själen.
Jag låter blicken lämna tangentbordet och fäster blicken på teven. Florida spelar en gudbenådad rock´n roll hockey just nu och spelar ut mitt Toronto. 2-1 och 23-7 i skottstatistik.

Här nu -16,5, i Miami 27.
Jag borstade ren bilen från snö i morse i polarisk kyla och for genom ett vinterligt landskap genom södra Dalsland. En klar kontrast till att köra Interstate(95) de där 50 minuterna upp till Sunrise.

Samtidigt som jag bestämt mig för att ge mig i väg där i februari och börjat leta biljetter går det upp för mig att det finns en liten detalj som ställer till det hela för mig... Det heter jobb och den "lilla detaljen" känns plötsligt svår att överbrygga. Att efter en längre julledighet vara ledig ytterligare några dagar känns minst sagt hopplöst.

Medan min impulsiva plan sakta grusas visar Toronto Maple Leafs var skåpet skall stå och gör 3 snabba mål i Sunrise innan det är dags för sista periodvilan. Jag lutar mig tillbaka i fåtöljen, vänder mig försiktigt åt vänster och fönstret och noterar att det i Färgelanda fortfarande är riktigt kallt.