Tacksamhet

Thanksgiving.
Storhelg på andra sidan av atlanten.
När jag skriver det här sitter jag själv i soffan framför en Torontomatch och har det skönt.
Om jag skall beskriva med ett ord om hur jag känner just nu så är det just tacksamhet. Tacksamhet över vad jag har och att jag är frisk.

Jag har haft möjligheten att fira Thanksgiving i USA vid ett flertal tillfällen. På amerikanskt vis, i amerikanska hem. I fjol tillbringade jag dock Thanksgiving på en flygplats i New York. Under en väntan på nästa flight till Frankfurt observerade jag människorna i rörelse. Människor som var på väg hem till sina familjer, sin släkt för att fira Thanksgiving.
En högtid med anor från tidigt 1600-tal. "Giving thanks" mellan den ursprungliga befolkningen och pilgrimerna.
Jag hade tillbringat en vecka i New York, men missade denna gång paraden på 6e avenyn, sovmorgon, kalkon och amerikansk fotboll. Allt det där som en sån här dag skall innehålla.

För 11 år sedan firade familjen Thanksgiving i Fort Myers beach.
Vi cruisade på gamla old dixie highway tidigt den där morgonen med tusentals amerikaner på väg till nära och kära för att fira helg. Vi fick några fantastiska dagar där och ett fint Thanksgivingfirande,
Av allt trevligt som hände den dagen, minns jag så här i efterhand bäst när kvällen kom, det var sent och tjejerna spelade kort och jag och Eric hade gått och lagt oss. Jag tittade på Cmt och zappade över till Larry the cable guys helg show och kom på mig själv att må så där gott medan teven fick roa mig den sista vakna tiden, samtidigt som jag hörde hur tjejerna skrattade i det andra rummet. Det var en fin och lycklig stund.

Så där rullar det på. Minnen från det förflutna. Allt medan tiden går och hur mitt älskade Toronto just nu går mot ytterligare en storförlust.
Det handlar trots allt om tacksamhet. Tacksamhet för livet, hoppet och tron.