Tema

Mitten av oktober, mitten av hösten.
Jag ser på morgonteve och tar in och noterar. Frivilliga drogtester i skolan anses kränkande. Jag inser att jag blir mindre liberal för var dag. Jag noterar att Joe Thornton vid 41 års ålder är på väg till Toronto Maple Leafs. En legend som kommer hem på typiskt Leafs-manér. Alla forna hjältar vill avsluta sina karriärer i hockeyns mecka.
Pandemin håller sitt grepp om världen. Det blir värre igen. Straffet för nonchalans och själviskhet. Det finns inget säkerhetstänk längre. På skolorna har hotet om smittspridning liksom osynliggjorts.På nattklubbarna regerar feststämningen och intimitet.
Jag får till mig att det är Internationella beröringsdagen. Det låter trevligt och angeläget, men en sån här dag i en sån här tid låter Internationella dagen för att tvätta händerna bättre.
Vi lever i en tid då vi överöses av alla dessa tema dagar för om det inte skulle vara nog med just dessa två så är det också Brösthälsodagen. Fetaostens dag, Grynkorvens dag, Internationella landsbygdskvinnors dag, Måltidens dag, Metoo-dagen och Vita käppens dag. Det finns säkert fler, men de drunknar i mängden av temadagar.

Och på tal på temadagar...
I går kväll noterade min son att han hade temadag idag. Men i och med att det är som det är i världen, så är den inställd och det innebär att de är lediga idag. Så kan det också vara. "Den inställda temadagens dag".