Thanksgiving

När jag skriver det här är vi på väg hem.
En vecka går fort. I synnerhet när man har roligt och lever livet intensivt. Det är väntan på nästa flight till Frankfurt. Det är människor som är på väg hem till sina familjer, sin släkt för att fira Thanksgiving. USA:s största helgdag, med anor från tidigt 1600-tal. "Giving thanks" mellan den ursprungliga befolkningen och pilgrimerna.
Nu sitter jag på en flygplats (Newark) och känner tacksamhet. Tacksamhet bland annat för att varit här.
Nej, det blev ingen parad på 6e avenyn för oss i år. Ej heller någon sovmorgon, kalkon eller amerikansk fotboll, men det känns bra ändå.

Jag har bloggat i tolv år och visst måste jag väl skrivit om Thanksgiving innan?
Yes så är fallet.
Några gånger. För 10 år sedan firade familjen visst Thanksgiving i Fort Myers beach. Om det går att läsa här.

Nu sitter jag här med min Miller Lite. American light pale lager. Det öl jag brukar föredra i det här landet bland de lätta amerikanska sorterna. MillerCoors flaggskepp som slåss mot Anheuser-Busch's variant; Bud Light. På hemmaplan dricker jag helst Miller Genuine Draft.
MillerCoors tredje märke; Miller High Life har jag speciella minnen i från.
Jag och brorsan var i Nashville och träffade på den där snubben som en gång gjorde reklamlåten för Miller High life. Låten som gjorde både Miller high Life och låtskrivaren kända. Jag har för länge sedan glömt bort vad han hette, men då någon gång i slutet av 90-talet spelade han på små barer i Nashville och jag och brorsan blev stående och lyssnade. Han var pratsam den där snubben och när han var klar började vi konversera och han berättade hela sin historia för oss. Den om berömmelse och rikedom, men också om när "ljuset släcks" och ingen vill ha en längre. Brorsan fick låna hans gitarr och framförde själv några låtar på scenen senare. Den kvällen drack vi Miller high life. Sedan kan jag inte minnas att jag gjort det igen.

Så där rullar det på. Minnen från det förflutna. Allt medan tiden går och nästa flight till Frankfurt kommer allt närmare. Det handlar om tacksamhet. Tacksamhet för livet, hoppet och tron.