The city Different

En sån fantastisk känsla att vara här i Santa Fe. Eller som Anette utryckte det: Nu kanske jag tycker att det här är bäst på denna resa.
Santa Fe som går under namnet The City Different är verkligen annorlunda allt annat jag har sett i stadsväg i USA. Att man inte fått bygga något nytt annat än i den klassiska Adobe-stilen gör sitt till. Här ser det verkligen ut som det en gång gjorde för mycket länge sedan. Ja, om man tänker bort bilarna då. Idag är Santa Fe känt som en stor konstnärsscen och det är många kända konstnärer som levt och också fortfarande verkar här. Stadskärnan består mest av konstgallerier, juvelaffärer och lergods. De sakerna som staden idag verkligen är känd för.
Det har blivit ett och annat galleri för oss idag (Och vilken konst sen!!), men också ett par av de kända museum som finns här.

Det var Billy the Kid som förde mig hit, eller William H Boney som var hans riktiga namn. Ja, ni som följt oss på den här resan vet att denna gång så följer jag någon sorts cowboyromantik. Ett försök att finna västerns själ och själv få en liten smak av den. Som det var när man var barn. När man i leken själv befann sig med de där personerna på de där platserna..

New Mexico var Billy the Kids lekplats. Han föddes förvisso i New York, men hans far tog med familjen till Santa Fe där han fick jobb. Det finns många legender om Billy the Kid och du känner säkert till det mesta, men för min egen del har det varit ytterst spännande att besöka det delstatsfängelse som Pat Garret tog honom till och som Billy lyckades rymma ifrån två gånger. Eller ett besök vid Stinking springs som ligger alldeles utanför Santa Fe mot Fort Sumner, där Pat Garett och hans vicesheriffer lyckades omringa Billy och hans gäng.
Eller den plats i Fort Sumner där Pat Garett sköt ihjäl Billy the Kid…
Ja som ni märker befinner jag mig mitt i västernhistoriens öga även denna gång.