The Run for the Roses

I helgen som var, gick Kentucky Derby av stapeln på Churchill Downs i Louisville, Kentucky, USA. Det är antagligen den mest berömda hästkapplöpningen i världen och är också känt som "The Run for the Roses" på grund av de rosor som ges till segraren.

Varför skriver jag då om detta? När började mitt hästintresse att frodas? Varför tillbringade jag flera dagar i förra veckan med att läsa om just Kentucky derby? Bra frågor och svaret är att jag i sommar planerat att åka just till Louisville och Kentucky och håller på med att lära mig så mycket som möjligt om denna delstat. Då får man veta mycket om hästkapplöpning också. 

Som att det är en av de äldsta sportevenemangen i USA, med en historia som sträcker sig tillbaka till 1875.

Evenemanget lockar till sig besökare från hela världen och är känt för sin glamorösa stil och traditionella klädkod. Under Kentucky Derby-helgen hålls också en rad andra evenemang, inklusive parader och fester.

Kentucky Derby är en av de mest välbesökta idrottsevenemangen i USA och är också ett av de mest sedda hästkapplöpningarna i världen. I år deltog över 150 000 personer på Churchill Downs under Kentucky Derby-dagen och det uppskattas att över 16 miljoner människor tittade på loppet på TV runt om i världen.

Jag har varit på Superbowl, Indianapolis 500, Daytona 500 och världscupen i Rodeo: Birmingham GP. En del höjdpunkter saknas fortfarande och kanske blir det ett besök på derbyt någon gång i framtiden.