Timmarna innan ännu en dag närmare höst (men med förtröstan)

Jag dricker te och tittar igenom lite bilder som jag tagit de senaste dagarna. Jag är utmattad, men vid gott mod. Det har varit några riktigt härliga dagar med enbart frisk luft, underbara vänner och trevliga utflykter.

Igår fick jag dessutom chansen att stifta bekantskap med Skara. Har varit där ett flertal gånger, men alltid med ett speciellt syfte. Otast jobbrelaterat. Aldrig som turist.

Besökte domkyrkan och Västergötlands museum ...bland annat. Såg Erik Johanssons fantastiska fotoutställning, samt en underbar utställning kallad

"Fult". som handlade om vad det är som anses fult och vem som bestämmer det. En utställning som satte fart på mina tankebanor.


Västergötlands museum

Detta är sannerligen en semester med fullt program.
Hur blev det så här? Om några dagar åker jag i väg igen. även då tillsammans med min son. Att resa, att dela timmar ensamma i en bil för människor samman.
Känns priviligerat att få tillbringa så mycket tid tillsammans med honom. Vi är i brytpunkten. Ganska snart kommer han hitta på alternativa saker till att vara med sin far. Så jag passar på nu. ...och njuter.


Jag och Hannah

På kvällarna ser vi filmer. En del av fostran. Jag visar honom för mig; klassiker. I kväll vill Eric se något roligt. En komedi.
Efter att jag funderat en stund bestämmer jag mig för att han nog är redo för Seinfeld. Om han väl kommer in i serien har jag med andra ord nio säsonger och 180 avsnitt att se fram emot (igen).
Han frågar om det är en "gammal serie". Ja, vad svarar man på det? Allt är ju relativt och för mig är ju inte åttiotalet så väldigt långt bort.

Vi ser 2 avsnitt. Sedan blir han plötsligt trött och måste gå och lägga sig. Jag föreslår ännu ett avsnitt, men han avböjer. Jag häller upp mer te, tänker tillbaka på dagarna som gott och konstaterar att min tillvaro är skön.


Fornbyn