Topplistan

Denna helg for en bacill in i mig och knockade mig snabbt och effektivt likt en taggad Anthony Johnson mot en uppskriven antagonist. Så jag vilar mycket och försöker läsa, men det är lättare sagt än gjort eftersom att jag bara vill somna. Missade sista avsnittet av "Stjärnorna på slottet" av den anledningen. Och jag som väntat så på Harriett Andersson...
Sett att kritikerna kallat det en svag säsong. Jag tycker snarare tvärtom. T om överaskade avsnittet med Özz Nujen, ett avsnitt som jag inte hade för stora förväntningar på.

Min uppgift idag är att göra en topplista. En topplista över de för mig tio bästa låtarna. De behöver inte rangordnas, men de skall betytt något speciellt för just mig. Det finns några givna; så som Mellencamps "Small town" och Tunnel of love med Dire Straits. Eagles "Hotel califonia" är också given. Någon Jackson Browne låt borde få plats också tillika något med Elvis Costello. De där herrarna har verkligen ett helt koppel med bra betydelsefulla låtar. "Fragile" med Sting kommer med och "Every breath you take" med The Police borde vara med. Suspicious minds med kungen själv tar plats, tillika Willie Nelsons "Always on my mind". Springsteen och U2? Young och Dylan? Borde kanske bara fylla listan med Kid Rock låtar eller varför inte med George Strait låtar?
Minsann ingen lätt uppgift det här när man är lätt feberrusig.

Gläder mig åt Mattias Hargins vinst i Kitzbuhel. Härlig glädje på teve just nu. Jag lägger min påbörjade lista åt sidan en liten stund och lutar mig tillbaka i fåtöljen. Känner mig sjuk och dåsig. Lutar mig framåt igen och lägger in den där solbilden i från veckan som jag tog den där eftermiddagen när jag var på väg hem från jobbet och bara blev tvungen att stanna för att få känna solen. Utanför mitt fönster är det kallt och grått, men den där bilden värmer och sänder hopp.