Uppgivenhet och rena rama vansinneseuforin

Det är handbolls VM och match på femman, men jag känner mig så där motiverad över att titta. Kan man bli utbränd som suporter? I så fall är jag på god väg att bli det. Symptomen är uppgivenhet och en känsla av hopplöshet när jag börjar titta på ett av mina favoritlag som det går riktigt dåligt för.
Nu har det även spridit sig till att ge mig obehagskänslor när jag ser på hockey ovsett lag och ja; faktiskt sport över huvudtaget.

Och det är uppgivenhet i Toronto kan man minst sagt säga. Lagets stjärnor ger inga signaler när de intervjuas om att de trivs i sin klubb längre. Snarare tvärt om. För inte så länge sedan var de laget som gjort mest mål i ligan. Nu minns jag inte längre hur många matcher det var sedan de gjorde mål. De hade en slutspelsplacering om än precis och de var ett av de bästa lagen på powerplay. Sedan sparkade de coachen, skulle bli ett tätare lag som inte släppte in så många mål...
De släpper fortfarande in massor av mål, men gör inga själv längre...

Jag såg komikern Måns Möller i morse på nyhetsmorgon. Han har bestämt sig för att cykla kust till kust genom USA. Detta under loppet av en månad. Nästan 30 mil per dag. Med i tevesoffan satt den gamla landslagstränaren på skidor och numera personliga tränaren Christer Skog. Han var så där "Gunde Svan positiv". Glad över att han lyckats övertala sin klient/kund att kasta sig in i det här äventyret tillsammans med honom. Agneta Sjödin skulle visst också vara med.
Måns Möller lät mer osäker.
Det finns förstås ett behjärtansvärt syfte med hela detta spektakel och det är att samla in pengar till en stiftelse för barn som har särskilda förutsättningar för att kunna deltaga i idrottslig verksamhet. Jag hoppas av hela mitt hjärta att de lyckas. Jag skulle kunna berätta för dem att det faktiskt är en ganska jobbig resa att åka de där 430 milen genom det där landet i en ganska sjysst öppen cadillac. Och inte tala på med buss. Båda sakerna har jag gjort med blandad förtjusning och skräck och inte helt riskfritt. Att cykla 30 mil per dag måste vara ett helvete.

Hos mig denna afton underhåller Ben Harper medan jag planerar veckan och skriver dessa rader. Jag planerar inte att cykla någonstans. Ej heller några mer nattvak framför någon match. Har dock en förhoppning om att nästa vecka skall bli just den där veckan då jag tar upp min egna träning på ett bra sätt.