Våld, övergrepp och död är lika hemskt  var det än utspelar sig.

Skönt med en ny vecka. Den blev inte bra den här. Dagar som spädde på misstron, kärlekslösheten och hatet. Jag själv i något sorts deppighet. Det går inget bra för den här världen och jag faller med den.
Förr tänkte jag inte på det så mycket. Visst kände jag besvikelse, aggression och ledsnad när hemskheter skedde, men det stannade där. Det gör det inte längre för mig. Det gnager, gör mig nedstämd, ledsen och stannar kvar hela tiden. Jag vill skrika, gråta och slå...men allra mest bara ..glömma, bli full, somna, hoppas på att morgondagen skall se annorlunda ut...

Jag fyller år den här veckan. Kanske beror alla dessa känslor på det faktum att jag blir äldre. Att jag ser saker och ting på ett annat sätt. Ser att tiden är begränsad..
Terrordådet i Paris glider igenom mediebruset och slår ner som en bomb i var och ens trygga boning. Hårt och brutalt. Men också en variation av nyhetsflödet. Innan dess veckor om flyktingkrisen och hur det påverkar vårt land. Absolut inget annat. Precis som om inget annat av värde att rapportera om finns. Inget om folkmordet i Syrien, inget om Ukraina, inget om Irak. I Libyen fortsätter inbördeskriget som inleddes 2011, nu våldsammare än någonsin. Jag hör inget därifrån längre.
Somalia är ett land i upplösning med somaliska armén tillsammans med Afrikanska unionen som försöker förgöra islamistiska terrormilisen al-Shabab. Det går dåligt och kvinnor och barn våldtas och lemlästas dagligen. Om det hörs ingenting.
Inbördeskriget i Syd-Sudan verkar inte ha ett slut i sikte. Många dödas varje dag. Siffra okänd. Ständiga Israel-Palestinakonflikten som förvisso media älskar att blåsa liv i då och då, men som långt i från är den blodigaste konflikten i världen.
För värst är det i Demokratiska republiken Kongo. Startade 1998, med en Rwanda-ledd invasion och pågår fortfarande. Antalet döda gör att kriget i Kongo är ett av de två största krigen sedan andra världskriget. Kanske uppemot 5 miljoner döda, enligt en uppskattning gjord av International rescue committee. Vem känner till det? Inte verkar det vara intressant att rapportera om iallafall...

Det finns mer krig i världen. Mer död...

Paris är "oss" Det är så nära. Det är som om att vi kan ta på det. En attack mot oss själva. Kanske är det så att vi människor bara kan ta in det som vi kan ha en relation till. kanske är det så att vi människor bara klarar av att ta in en kris åt gången.

Terrordåden i Paris gör mig förtvivlad och ledsen, men det som gör mig mer förbannad är att bara i Syrien dör enligt Röda korset ca 160 människor varje dag. Ungefär lika många som den nuvarande dödssiffran i Paris. Lika brutalt och våldsamt, men inget som är värt att berätta om.

Det skall bli skönt med en ny vecka. Nu sömn och en dröm om att morgondagen skall se annorlunda ut...