Vår dag

Jag har mina rutiner.
Jag går upp tidigt trots att jag är ledig. Det bidrar med ordning och reda hos mig. Innan klockan är 6 har jag haft min stund med reflektion och funderingar, följt av kaffe och lite tevetittande. Sedan följer en promenad vid 7. Solen skiner inte och himlen är ej blå. men fåglar sjunger oavbrutet och kyrkklockan slår. Det gör mig glad och upprymd. Det är trots allt så fint och vackert ute även om regnet hänger i luften.
Sedan frukost följt av min bloggstund och strax efter åtta blir det en stund då jag kommer gå upp i mitt arbete med bokmanuset.
I fjol vi den här tiden låg jag hjälplöst efter, men jobbade på. Nu är manuset för länge sedan skrivet och bara lite av av allt redigeringsarbete är kvar. Inom en nåbar framti skall den gå i tryck.

Men nu skall denna högtidsdag fortsätta med judo. Hur skulle det kunna börja bättre?