Vårkänslor

Denna morgon putsar jag vår gamla grill så pass bra så att den klarar anständighetskraven även denna säsong. Detta i morgonrock! Visserligen lite småkyligt, men det är just sådana här göromål i rätt outfit som gör ögonblicket till ett minne för tiden, något som kommer finnas kvar länge, en välmåendekänsla som jag säkerligen kommer minnas och tänka på där strax innan jul när jag sitter med en filt över knäna med minusgrader och snörusk utanför. För hur god är inte känslan av säsongens grillpremiär?

Solen skiner och idag skall jag hinna med allting som jag egentligen skulle påbörjat redan i går. Men, då var det tävling i Karlstad. Det är så här att jag reser runt på helgerna med ett gäng tävlingssugna klubbpolare. Några får kallas veteraner och har precis börjat att tävla igen. En av mina kämpar gjorde sin första match på 18 år! Det är stort och imponerande. Framförallt så visar det på en tuffhet som jag beundrar. Vi, (ja, jag säger vi för jag känner mig i högsta grad delaktig) får just nu bra med stryk och mer kommer det bli. Är nog lite svårt att förstå kanske att jag planerat med det, men så är det. Konkurransen är så fruktansvärd tuff och vi har fortfarande både för lite träning och matcher i oss, men tanken är att vi skall komma i kapp. Det är då som man först kan värdera våra resultat. För det krävs otroligt starkt psyke och mental förberedelse. Där har jag en viktig roll i laget.

Nu skall jag gå ut i min morgonrock (som jag ännu inte fått av mig), sätta mig på en pall, dricka mitt kaffe och kisa mot solen. Det är vår.