Vad händer i Toronto Maple Leafs nu?

Toronto Maple Leafs har drabbats av ytterligare en misslyckad säsong efter att ha förlorat i den andra rundan av Stanley Cup-slutspelet mot Florida Panthers.
Detta leder till många frågor om ledarskapet, lagets framtid och dess bästa spelare. Efter att jag brutit ihop för att sedan komna igen har jag skrivit detta inlägg om vad som skall hända nu.

Brendan Shanahan har varit klubbens president i nästan ett decennium och har inte lyckats ta laget längre än den andra rundan. Samtidigt var GM Kyle Dubas under säsongen utan kontrakt och det är osäkert om han kommer att fortsätta leda laget framåt. Coach Sheldon Keefe har också ifrågasatts efter att ha misslyckats med att ta laget förbi den andra rundan i alla fyra säsonger som han har varit coach för klubben.

Laget har flera stjärnspelare, inklusive Auston Matthews och John Tavares, men båda spelarna misslyckades med att göra poäng i slutspelet. Leafs lyckades bara göra 10 mål i fem matcher mot Panthers målvakt Sergei Bobrovsky, vilket var alldeles för få för att ta sig vidare.

Dubas byggde ett starkt lag under säsongen och gjorde flera bra deadline-övergångar, men misslyckades med några av sina val, inklusive Matt Murray, som inte fick spela en enda match i slutspelet, och Jake McCabe, som inte kunde ersätta Jake Muzzin. Dubas trodde på lagets kärna, men det resulterade inte i den önskade framgången.

Keefe är en kreativ coach som gärna testar nya taktiker, men det kan ibland eller som oftast leda till övercoaching. Han gjorde flera ändringar i laguppställningen under slutspelet, vilket ledde till bristande kontinuitet i laget.

Det är nu osäkert vad som kommer att hända med ledarskapet och lagets framtid. Brendan Shanahan har ett kontrakt som sträcker sig till 2024-25-säsongen, men det är oklart om han kommer att fortsätta leda klubben. Dubas framtid är också oviss. Keefe har misslyckats med att leda laget förbi den andra rundan i alla fyra säsonger som han har varit coach för klubben, vilket innebär att han kan ifrågasättas i framtiden.

Så här tror jag vad som kommer hända och detta önskar jag.

Brendan Shanahan kommer sitta kvar tillsvidare, men Kyle Dubas kontrakt som GM kommer inte förlängas.
Coach Keefe kommer få sparken.

Vad jag tycker:

För mig så får samtliga tre gärna lämna nu.

Auston Matthews (ett litet tag till) och John Tavares kommer vara kvar. Matthews till att han spelar ut sitt kontrakt och sedan kommer han välja att gå någon annanstans.
John Tavares kontrakt kommer inte gå att göra sig av med.

Vad jag tycker:

För min del får bägge lämna nu om det skulle vara möjligt. Ingen av de två har haft någon som helst framgång i lagets slutspelsmatcher under dessa år och bör ersättas med tanke på hur mycket de kostar utifrån lönetaket.

Holl, Gustavsson, Giordano och Luke Sheen har gjort sitt i Torontos försvar och deras kontrakt när de nu går ut kommer inte förnyas.

Vad jag tycker:

Reilly, Brodie är från nu stommen i försvaret tillsammans med Liljegren och Timmins. Samtliga andra backar kan ersättas.

Matt Murray och Woll kommer bli de målvakter som kommer satsas på. Ilja Samsonov som har utgående kontrakt, kommer inte förnyas.

Vad jag tycker:

Joseph Woll har förtjänat att vara första målvakt och eftersom att Matt Murray har ett år kvar på sitt kontrakt och kommer bli alldeles för kostsam att göra sig av med, får han vara back up till Woll.

I oktober ser vi hur allt blev. 
Tänker mig att då följa upp hur det gick.