Var finns människorna och mänskligheten i allt detta?

Jag plockar fram mitt pass. Så här års skall planen för sommarens aktiviteter vara klar. Jag behöver förnya Visa, jag behöver ha en mer strukturerad plan.
Sedan ser jag på vår statsminister som presenterar socialdemokraternas nya migrationspolitik. Ren Sverigedemokratisk retorik, en restriktiv linje och nej för utbildning till barn....
Vi pratar om barn här. Barn i Sverige ska ha rätt att gå skolan. Vad är vi annars för land?
Och om man skiter i dessa barn, borde man väl ändå se det samhällsfarliga och den ekonomiska risken i att inte ge människor någon utbildning alls. Där spelar det inte någon roll alls oavsett om asyl är klart eller ej, utan sannolikheten att det kommer kosta samhället oerhört mycket i bidrag och ökad kriminalitetet är så uppenbar.
Jag tänker på de där människorna som jag känner. Socialdemokrater med socialdemokratiska värderingar sedan barnsben. Hur känner de inför detta? Delar de dessa åsikter med sin partielit?
Var finns människorna och mänskligheten i allt detta?
Vårt samhälle blir bara kallare och omänskligare.
Jag håller mitt pass i handen. Det är en hel omänsklig värld därute. Ingenstans att fly, ingenstans att resa med gott samvete. Det är en kass fredag. Jag mår illa. Det här landet suger. Den här världen suger. Jag suger. Allt suger!