Vilka förväntningar skall vi ha på Toronto Maple Leafs kommande säsong?

Conference-finaler pågår när jag skriver detta. Fyra mycket kompetenta lag som gör upp om vem som är den värdiga Stanley cup vinnaren 2016. Jag följer det med intresse, även om inget av lagen är någon personlig favorit. För en gångs skull känner jag ej heller frustration över att mitt lag, Toronto maple leafs inte är ett av dessa lag. För jag ser ljuset i tunneln. Jag vet att de goda tiderna är på väg.

Det har varit en intressant tid för Toronto Maple Leafs så här inledningsvis av försommaren. De vann första valet i draften som dessutom ser ovanligt spännande ut med namn som Auston Matthews, Patrick Laine och Jesse Puljujärvi. Att Maple Leafs kommer välja Matthews, är nog mest sannolikt får att få den där första centern som man saknat sedan Mats Sundin lämnade klubben.

Toronto har också ett antal spelare i hockey VM vars final spelas idag. Morgan Rielly och Kanada mötte amerikanerna och Matthews i semifinalen och Leo Komarov för Finland mot ny-sajnade Leafsbacken, Nikita Zaitsev, i det ryska laget.

Famarlaget Toronto Marlies spelar conference-final mot Hershey Bears och drömmer om Calder cup. Laget är full med riktigt bra talanger!

Sommaren är ung och många tänker redan framåt till 2016-17 säsong. Det är ett stort år för Maple Leafs med många stora evenemang som planerats. Laget är också i en intressant situation. Vad kan vi förvänta oss?

Maple Leafs 2015-16 säsong

Förväntningarna för detta år var mycket tydligt - Göra sig av med långa dyra kontrakt och spelare, mot draftval (det så många som det var möjligt.)

Spelare och förhoppningsvis framtida stjärnor som William Nylander, Zach Hyman, Nikita Soshnikov, Connor Carrick plockades upp för några matcher i Toronto Maple Leafs för att få lära och känna på tempo och NHL-intensitet. Det visade alla prov på den talang som de besitter och skall bli spännande att följa framöver.

Det var en perfekt säsong för Leafs då faktiskt allt gick rätt och då skall man komma ihåg att Leafs kom sist av alla NHL-lag!!!


Maple Leafs 2016-17 säsong

Brendan Shanahan, Mike Babcock och Lou Lamoriello har hitills gjort allt så rätt. De vet att det fortfarande är mycket jobb att göra och att det kommer även framöver krävas en hel del svett och tårar i framtiden.

Det finns de som leker med tanken att Maple Leafs kan gå till slutspel redan nästa säsong. Även om detta utan tvekan skulle vara roligt, tror jag att fansen skall dämpa sina förväntningar. Det är mer rimligt att laget förbättrar sig några placeringar i tabellen, där man får ett kvitto på att man är på rätt väg. Det handlar om att bygga från grunden.
För Toronto är äntligen på rätt väg med franchise-bygget och det finns ingen anledning att rusa.

Det har egentligen bara gått ett år, men klubben har redan fått några spelare att bygga runt. Nylander, Mitch Marner och snart Matthews.

Morgan Rielly är ankaret på blå linjen och om inte Stamkos kommer, lär han bli lagets nya kapten. Förhoppningsvis och med lite tur kommer Leafs att lägga till några fler viktiga pusselbitar för att stärka försvaret och målvaktssidan inom en snar framtid.

Toronto Maple Leafs fans är sannerligen värda framgång. Svåra tider med epoker av Brian Burke, Randy Carlyle och Ron Wilson, där så mycket utlovades, men så lite levererades. Därför är det viktiga nu att helt enkelt ha tålamod. Laget byggs och sköts på rätt sätt till slut.

Jag är helt övertygad om att skall man bygga en vinnare, måste man vara smart, ihärdig och ha tålamod. De är nycklarna till framgång.