Vissa blogginlägg är viktigare än andra. Detta är ett sådant!

Vissa inlägg är viktigare än andra. Det här är just ett sådant.

Upprinnelsen till detta inlägg blev ett inspelat videoklipp som jag såg i kväll på facebook, från en familj som är så saknad av mig och många andra. Det blev känslosamt, men framförallt så underbart glädjande att de pengar som vi skickat till den här familjen verkligen kommit fram.

Titta på videoklippet här.

Fatmanur kom till Sverige med sin mamma när hon var väldigt liten. Hon har gått flera år i skola i Färgelanda kommun, hon pratar svenska precis som jag och har alla sina kompisar och hela sitt liv här.

Plötsligt rycktes allt ifrån henne. Utvisad i strid med barnkonventionen till Azerbajdzjan.

Hennes bästis Ida bestämde sig för att göra allt som stod i hennes makt för att hjälpa sin kompis till ett mänskligt och drägligt liv, genom att starta upp en insamling.

Fatmanurs öde har berört alla som kommit i kontakt med henne. Tex på Färgelanda Judoklubb där hon var klubbens glädjespridare. Alltid med ett stort leende i alla lägen.
I hennes anda har klubben instiftat ett vandringspris som delas ut varje år till "Klubbens glädjespridare - i Fatmanurs anda".

Via Skype och Instagram håller Ida kontakten med sin kompis. Hon berättar för Ida att hon inte har några kompisar. Alla barnen går i skola och hon har inte råd med detta. De är hemlösa och helt utan inkomst, men får tillsvidare bo inneboende hos en vän.

Därför bestämde sig Ida för att samla in pengar
så att Fatmanur kan gå i skola, men också få någonstans att bo, mat och förhoppningsvis judo!

Gör nu som jag och flera andra; Hjälp Ida att hjälpa Fatmanur så att hon kan få gå i skola!
Alla bidrag är välkomna, stora som små.

Svisch: 0730 81 95 35 (står i Thomas Karlssons namn) eller överföring till konto: Cleringnr: 8234-7 Kontonr: 3 584 525-4.
Varför inte en liten regelbunden överföring varje månad? Skriv gärna ert namn när ni skänker pengarna!

Har ni frågor mejla gärna till thomas.kostorp@gmail.com.

Gå gärna in på "Idas insamling till Fatmanur" på facebook och följ.