Wanted man

Jag växte upp med Johnny Cash. Jag kunde varenda låt.
Dylan fick jag lära mig själv och först i slutet av 80-talet.
Men vilken musikalisk förälskelse det blev som sedan utvecklade sig till en livslång kärlek.
Många år följde sedan med Bob Dylan. Jag var närmast besatt.
I dagarna har en 50 år gammal inspelning av Wanted man släppts. Egentligen en gammal orginal demo där Johnny Cash och Bob Dylan sjunger den klassiska låten tillsammans. På gitarr är den minst lika legendariska artisten Carl Perkins.
Det här är en aldrig tidigare utgiven version och alltid när det rör sig om det blir jag skeptisk. Jag menar; det finns ju en anledning varför man inte släppt materialet tidigare. Men självklart vinner min nyfikenhet och jag kan konstatera att förutom nostalgivärdet så är det inte mycket att ha.
Wanted man är en av de där klassiska låtarna som Bob Dylan specialskrev ät Johnny Cash inför hans Fängelse-turnéer. Den skrevs för att vara öppningslåten under den där turnén.

Som låt är dock Wanted man en riktig höjdare och det var gitarrvirituosen George Thorogood som först "introducerade" den för mig någongång runt 1980. Jag spelade och sjöng den själv ofta då.
Johnny Cash fick däremot sjunga den för första gången 1969 och då tillsammans med Bob Dylan och Carl Perkins under en informell Nashville session.' Här har ni resultatet.
Johnny har inte lärt sig texten ännu och nynnar med så gott han kan och hade det inte varit för att vi pratat om två av musikvärldens största legender hade detta bara setts som något pinsamt som aldrig skulle givits ut. Trots det kan jag inte låta bli att känna en sorts nostalgi och längtan efter att fler av dessa demoinspelningar snart kommer ut till allmänheten