Weather man

Solen i ögonen och ett leende på läpparna. Ingen telefon, ingen platta. Inget av de där störande elementen som bara distraherar när man behöver ställa in i stanby-läge.
Solen värmer när den tittar fram, men det är på gränsen fortfarande. Inte den där ihållande sköna värmen, utan fortfarande stötvis, selektiv värmenjutning. Dessutom är vinden kall.
Jag sitter på balkongen säkerligen i 40 minuter. Kisar, dricker kaffe, tänker på de sköna dagar som ligger framför mig, dricker mer kaffe, blundar och kisar igen...somnar.

En timma är jag i sömn.

Sedan

En stek i ugnen och Limp Bizkit som sjunger "Behind Blue Eyes ". Efter den en Slash på riktigt riffhumör; med "standing in the sun".
Sommaren är säkerligen på väg, men ännu ingen värmebölja som tidningarna vill få oss att tro.

Aftonbladet säger;

"Sverige steks i strålande sol och närmare 20 graders värme. Men sommarvärmen kommer tyvärr inte vara för alltid. I mitten av nästa vecka kommer kylan tillbaka. – Högtrycket kommer brytas ned och det blir mer ostadigt. Det kommer bli mindre sol och en del nederbörd också, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI. Men sommarvärmen kommer tyvärr inte vara för alltid. I mitten av nästa vecka kommer kylan tillbaka. – Högtrycket kommer brytas ned och det blir mer ostadigt. Det kommer bli mindre sol och en del nederbörd också, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI."

"Sverige steks i strålande sol och närmare 20 graders värme." Jo jo försök att steka något i nästan 20 grader...

Det är kväll och jag är vid tangenterna långt från förmiddagens standby-läge. Det är nu eller aldrig.

...och jag har planer.