William McKinley (Bloggen om det amerikanska presidentvalet)

Jag kommer under några veckor blogga om USA, dess presidenter och presidentkandidater. Just amerikanska presidenter har intresserat mig sedan jag var barn och de här kampanjerna som föranleder allt, har jag därför alltid följt stort med intresse.
Presidenter som jag tycker lite extra om är William McKinley, Harry S Truman, Ronald Reagan, Bill Clinton.
Vilken partifärg de har spelar ingen betydelse för vad jag tycker om dem. I amerikanska presidentval handlar det så mycket mer om person framför partifärg.
Jag tycker George W. Bush var mycket bättre president än sitt rykte här i Europa.
Jag tror att John McCain hade blivit en mycket bra president och på så vi var det synd att han blev slagen av Obama 2008.
Jag hoppades på att Al Gore (D)skulle vinna 2000 mot George W. Bush och John Kerry (D) borde fått en chans 2004. Jag tror att dessa två hade blivit bra presidenter.
I alla tester som tidningar brukar göra "inför" blir jag ALLTID republikan.

Presidentval runt hörnet. Det är jag och de där gubbarna. För styret i USA är ett historiskt gubbvälde. Någon gång kommer det dock brytas. Jag hoppas att det blir under min levnadstid.
Tills dess är det som det är. Jag sitter och bläddrar i en biografi om President William McKinley. En personlig favorit bland de där gubbarna.
USAs 25 president och det någon gång i slutet av 1800-talet. Som så många andra presidenter och presidentkandidater hade han haft en karriär inom militären.En rikt dekorerat hjälte under inbördeskriget.
Republikan förstås. Det fanns liksom inget utrymme för förlorare som demokrater.
Som en sann imperialist satte Mcinley djupa avtryck efter sig för den amerikanska staten. Han lyckades lägga under sig både Puerto Rico, Cuba och Fillipinerna. Dessutom annekterades Hawaii.

Under sin andra presidentpresiod sköts McKinley ihjäl.Två skott på nära håll. Rätt i magen. Dog sedan av kallbrand. Det var minst sagt sämre ställt med bevakning och livakter på den där tiden.

McKinley anses vara en av de absolut "viktigaste" presidenterna i den amerikanska historien på grund av sin handlingskraft och vad han gjorde för sitt lands utveckling. Ändå så nämns McKinley allt för sällan när man pratar om män på hans ämbete.
Kanske därför att hans Vicepresident var Theodore Roosevelt ?