Working Klas hero (kampen som aldrig får dö)

I Sverige diagnostiseras omkring 45 000 cancerfall per år och det är något fler män än kvinnor som drabbas. Den vanligaste cancersjukdomen är prostatacancer, tätt följt av bröstcancer. I av 3 får cancer och
och två tredjedelar av alla som får en cancerdiagnos är över 65 år. I en tid av ebolaskräck tycks vår tids farligaste sjukdom hamna i skymundan. Det samtidigt som jag upplever att cancern tar fler och fler liv än någonsin och jag ser hur många i min omgivning drabbas.
Jag kände förstås inte Klas Ingesson, men likväl gjorde morgonens nyhet om hans bortgång mig sorgsen och arg. Klas stod både för tuffhet och mjukhet på en och samma gång. Jag har aldrig varit en större fotbollsfantast, men det var Klas Ingesson som fick mig intresserad av den där sporten i början av 90-talet. Det var enkelt att älska någon som alltid kämpade så oerhört. Ingesson blev Stålmannen för mig.
I dag vet jag att jag inte var ensam om att beundrat honom. Han finns idag på en hel nations läppar, tidningrubrikerna, på sociala medier... Det med all rätt.
Men om Klas Ingesson - stålmannen, slitvargen och den ultimata kämpen, inte kunde besegra vår tids farligaste farsot, vem kan då det? Det här livet känns i denna stund så ovärdigt..att vi i princip kan göra vad som helst anno 2014 när det gäller teknik och saker som gör vår vardag enklare, ja vi kan faktiskt åstadkomma det mest häpnadsväckande sakerna.., men inte rå på döden i dess ruskigaste skepnad. Kampen som aldrig får dö är viktigare än någonsin.