Min nya bok finns ute nu!

Välkommen till Lanseringen av "Efter att sista ackordet har spelats"!

Jag är otroligt glad att kunna dela nyheten om lanseringen av min nya bok, "Efter att sista ackordet har spelats". Detta projekt har varit en fantastisk resa och jag är övertygad om att ni kommer att finna berättelsen lika gripande och fängslande som jag har gjort under skrivprocessen.

Om Boken
"Efter att sista ackordet har spelats" är en skönlitterär berättelse som utforskar teman som kärlek, förlust, musik och självupptäckt. Boken följer två huvudkaraktärer, Riff och Melodi, som båda navigerar genom sina personliga och professionella utmaningar.

Riff: En musiker och låtskrivare som en gång var en levande legend. Riff kämpar med minnena av sin tidigare karriär och ett brustet hjärta. Hans resa är en berättelse om självupptäckt, mod och den ständiga strävan efter att försonas med sitt förflutna och skapa en ny framtid.

Melodi: En ung, lovande artist med en fantastisk närvaro. Melodi är stark och driven, kämpar för att hitta sin plats i världen och sin egen röst. Hennes historia är en resa av självupptäckt, mod och den oändliga strävan efter att följa sitt hjärta och sina drömmar.

Vivienne: En stark och självständig kvinna som en gång var Riffs stora kärlek. Vivienne är en central figur i boken, vars minne påverkar både Riff och Melodi på många sätt. Hon representerar både kärlekens höjder och de smärtsamma konsekvenserna av felaktiga val. Hennes koppling till både Riff och Melodi avslöjar nya lager av deras gemensamma historia.

Varför du ska läsa "Efter att sista ackordet har spelats"
Denna bok är mer än bara en berättelse om musik och kärlek. Det är en djupgående berättelse om mänskliga relationer och hur de val vi gör påverkar våra liv. Berättelsen tar dig med från Stockholms gator till de soliga stränderna i Spanien, från Englands landsbygd till USA:s vidder, och visar hur våra resor, både inre och yttre, formar oss.

Lansering och Förbeställning
Boken kommer att lanseras den 5 juli, och jag är glad att meddela att den nu är tillgänglig för beställning. 

Beställ här: Efter att sista ackordet har spelats

Tack för Ditt Stöd
Jag vill tacka alla er som har stöttat mig på denna resa. Ert engagemang och er uppmuntran har varit ovärderliga. Jag ser fram emot att höra era tankar om boken och hoppas att ni kommer att njuta av att läsa den lika mycket som jag har njutit av att skriva den.

Tack för att ni följer med på denna resa och för att ni delar denna spännande tid med mig!

Nu kommer "Efter att sista ackordet har spelats" av Tommy Widekärr

I denna gripande berättelse utforskar Tommy Widekärr teman av förlust, ånger och möjligheten till försoning genom musikens helande kraft. Vi följer den tidigare framgångsrika artisten och musikern Riff, vars karriär och personliga liv har fört honom till en plats av djup ensamhet och isolering. Genom en oväntad vänskap och ett kommande samarbete med den unga och begåvade artisten Melodi, finner Riff en chans att konfrontera sitt förflutna och kanske hitta en väg tillbaka till livet och musiken. Med sin poetiska prosa och djupt mänskliga karaktärer, är "Efter att sista ackordet har spelats" en roman vars ord och meningar stannar kvar länge efter att sista sidan är vänd.

Jag presenterar min nya bok och berättar om mitt skrivande

Publicerad 26 februari 2024
Torsdagen den 8 februari klockan 19.00 kommer jag tillsammans med Robin Rösehag gästa Kulturföreningen Allhem i Färgelanda.
Robin kommer stå för den musikaliska underhållningen  tillsammans med pianisten Folke Karlsen.
Jag kommer presentera min nya bok Vintersjäl och  berätta om vad det är som driver mig att skriva och framförallt hur jag fick drivkraften att jobba med ordet.
Hoppas att vi ses där!

Plats:  Allhem, Färgelanda.
Datum: Torsdagen den 8 februari, 2024.
Entré: 150 kr
Tid: 19.00-22.00.
Öppnar dörrarna som vanligt kl 18.00

Anmälan skall göras senast den 4 februari och tas emot enligt nedanstående.
Telefon: 0702-60 52 04.
E-post: kaif.kultur@gmail.com

Välkomna!

Vintersjäl

  Publicerad [4 januari 2024 ]
Upplev Vinterns Magi och Livets Mysterier med Vintersjäl. 
Jag är oerhört glad och stolt att idag lansera min efterlängtade bok "Vintersjäl", en samling poetiska texter som tar läsaren på en resa genom livets olika skeenden. Denna bok är mer än bara en läsupplevelse; den är en utforskning av de djupaste aspekterna av mänsklig erfarenhet. Genom sina sidor reflekterar "Vintersjäl" över vinterns dubbelhet som en metafor för livets utmaningar, och väver samman berättelser om kärlek, förlust, glädje och sorg. Varje dikt och text bidrar till en större berättelse om rörelse och förändring, som belyser de ständigt närvarande cyklerna i våra liv.

Jag är särskilt stolt över att presentera "Vintersjäl" i en tid när många söker efter mening och sammanhang. Denna bok erbjuder inte bara tröst under de mörka vintermånaderna, utan också hopp och inspiration för att hitta ljuset i varje situation, oavsett årstid.

Vill du också bli en del av denna resa?  
Vill du ha din egen signerade kopia av *Vintersjäl*? Det är superenkelt:
Swisha 200 kr till 0705526126 och lägg till ett
meddelande med din beställning
Eller helt enkelt skriv till mig: "Jag vill ha!" så
löser vi allt praktiskt.

Tack för att du väljer att resa med mig genom ordens och känslornas värld. Låt "Vintersjäl" bli en källa till inspiration och värme i ditt liv.

Med vänliga hälsningar,

Tommy


Southern Serenade: En Resa Genom Amerikas Sydstater

Välkomna till vårt nästa äventyr - en resa som tar oss genom Virginia, North Carolina, Tennessee, Kentucky och West Virginia. Efter att ha utforskat Amerikanska mellanvästern förra året, kände vi att det var dags att ge oss ut på vägarna igen och dyka djupare in i den rika politiska historien, den dynamiska musiken och den läckra maten som dessa sydstater har att erbjuda. Medan vårt tidigare äventyr gav oss en känsla av Amerikas hjärta, hoppas vi att denna resa ska ge oss en smak av dess själ. Vi kallar den Southern serenade.

Du kommer kunna följa oss på bloggen, instagram, Youtube och facebook. Sök på "Southern Serenade" så kommer du kunna läsa alla inlägg som handlar om detta äventyr.

Resan genom dessa sydstater är en hyllning till det förflutna, nutiden och framtiden. Vi kommer att upptäcka platsers politiska betydelse, särskilt under Amerikas revolutionära krig, inbördeskriget och medborgarrättsrörelsen. Vi kommer också att fördjupa oss i den musikaliska arvet med blues, country och bluegrass, och upptäcka hur dessa genrer har format den amerikanska musikscenen. Sist men inte minst kommer vi att smaka på den rika mångfalden av sydstatsmat, med sina kryddiga kryddor, grillade läckerheter och traditionella rätter som överförts från generation till generation.

För ett par veckor sedan frågade jag er läsare av min blogg att komma med förslag på vad vi skulle kalla denna resa. Tack för alla svar. Flera riktigt bra, men tillslut kom namnet bara till mig...
Resans namn, "Southern Serenade", fångar den förtrollande känslan av att bli omfamnad av en melodi när man reser genom dessa sydstater. Precis som en serenad som sjungs med hängivenhet, hoppas jag att denna resa ska fylla våra sinnen och väcka vår nyfikenhet på de rika kulturerna och historierna som döljer sig längs vårt vägval.

Genom att följa med oss på "Southern Serenade" kommer ni få följa oss när vi utforskar historiska platser, som bland annat Monticello i Virginia där Thomas Jefferson en gång bodde och den historiska koloniala staden Williamsburg. Vi kommer att dyka in i Amerikas inbördeskrigshistoria vid Gettysburg National Military Park i Pennsylvania och i den pittoreska staden Lexington, Virginia, där både Robert E. Lee och Stonewall Jackson är begravda. Det kommer förstås också bli gigantiska naturupplevelser i bland annat Blue Ridge mountains.

Vi kommer också att besöka Nashville, Tennessee, känt som "Music City", där vi kommer att fördjupa oss i den pulserande musikscenen, besöka Grand Ole Opry och kanske till och med stöta på några uppträdanden av framstående countryartister. I Kentucky kommer vi att besöka Louisville och upptäcka dess rika bourbontradition, inklusive en rundtur på ett destilleri och en provsmakning av denna ikoniska amerikanska dryck.

I West Virginia kommer vi att njuta av den vackra naturen, med besök till New River Gorge och Shenandoah nationalpark, där vi kan vandra genom de frodiga skogarna och beundra de hisnande bergen och vattenfallen.

Resan "Southern Serenade" lovar att vara fylld med spännande upptäckter och minnesvärda ögonblick. Genom att blanda politisk historia, musik och mat kommer vi att få en mångsidig och djupgående upplevelse av dessa sydstater. Vi kommer att vara vittnen till den kulturella rikedomen och det historiska arvet som har format Amerikas sydstater till vad de är idag.

Under resans gång kommer vi förhoppningsvis möta människor som har bevarat och förvaltat dessa traditioner och som är redo att dela med sig av sin kunskap och passion. Vi hoppas på att få höra berättelser om modiga revolutionärer, stridslystna soldater och kampen för medborgerliga rättigheter. Vi kommer att lyssna till ackorden av bluesgitarrer och förloras i de poetiska texterna från countrymusikens hjärta. Vi kommer att smaka på autentiska rätter som fyller våra magar och värmer våra själar.

Vår resa kommer inte bara att vara en fysisk resa längs de pittoreska landsvägarna, utan också en resa genom tid och historia. Genom att utforska dessa sydstater kommer vi att få en djupare förståelse för Amerikas komplexa identitet och de utmaningar och triumfer som landet har stått inför.

I kommande blogginlägg kommer jag att dela med mig av mina upplevelser och berätta om de fascinerande platser vi besöker, människorna vi möter och de smaker och melodier vi upptäcker längs vägen. Genom mina ord och bilder hoppas vi att vi kan väcka ert intresse för denna resa och kanske till och med inspirera er att planera era egna äventyr genom Amerikas sydstater.

Häng med oss på "Southern Serenade" och låt oss tillsammans utforska politisk historia, musik och mat i hjärtat av Amerikas sydstater. Det kommer att bli en resa att minnas!

Ledighet i Bulgarien

Hej alla!
Jag hoppas att ni mår bra! Jag ville bara uppdatera er om min nuvarande plats och vad jag har för mig. Just nu befinner jag mig i Bulgarien för att ta en välförtjänt semester och samla kraft tillsammans med min familj. Det är en fantastisk möjlighet för mig att koppla av, njuta av vacker natur och utforska den här underbara platsen.

Samtidigt händer det mycket spännande saker inom mitt skrivande och författande. Jag kan knappt vänta med att dela mer detaljer om det med er inom kort. Det är något som jag har jobbat hårt på och som jag verkligen ser fram emot att berätta mer om. För tillfället vill jag dock fokusera på att njuta av min semester och låta mig själv bli inspirerad av den vackra omgivningen här i Bulgarien.

Vem vet, kanske kommer några av de fantastiska scener jag upplever här att göra sitt framträdande i en kommande bok. Jag älskar att låta mig inspireras av platser jag besöker och att väva samman mina egna upplevelser med fiktiva berättelser. Det är en del av den magi som jag älskar med skrivandet.

Om ni vill följa med på min resa här i Bulgarien och få en inblick i mina upplevelser kan ni följa min blogg här, samt följa mig på Facebook och Instagram. Jag kommer att dela bilder, berättelser och tankar från min tid här, så att ni kan vara med mig på min resa.

Jag ser verkligen fram emot att dela mer med er inom kort. Men nu är det dags för mig att koppla av och njuta av min semester här i Bulgarien. Ta hand om er själva och vi hörs snart igen!

Kärlek och ljus,
Tommy 

Sommarens äventyr i amerikanska mellanvästern

How the west was won

I somras var jag ute på en spännande resa som gick västerut i USA. Under juli och augusti kunde man följa mig och mitt resesällskap i bloggen, på Facebook med vlogg och bilder och bilder på Instagram.

Under namnet How the West Was Won, blev det en bloggserie där jag innan, under och nu efteråt berättar om våra upplevelser.
Vi åkte västerut i ordets rätta bemärkelse. Rocky mountains och the great plains, färdades på the Oregon trail och vandrade Bozeman-leden upp...bland annat.
En pojkdrömsresa i verklighet och dikt, att få uppleva lite grann av det där som mina barndomshjältar en gång fick uppleva. Jim Bridger, Kit Carson, Davy Crockett och Daniel Boone. För just de där fyra kom att bli mina hjältar, även om jag kanske ändå gillade Red cloud och Sitting Bull mer..För jag var ett barn som inte bara älskade att leka indianer och cowboys, utan också fascinerades av myterna, kulturen och på sättet de levde.
Vi flög till Denver för att sedan med bil resa 587 mil genom 9 stater, med målet att få den ultimata upplevelsen av natur, kultur och historia.
Och jag berättar om allt här.

Ny hemsida

Just nu kan det uppfattas lite "stökigt" här inne då jag precis lagt upp allt innehåll på en helt ny sitebuilder. Förhoppningsvis skall jag snart komma iordning och jag hoppas på ert tålamod och att ni skall trivas här.